Gemeente Beverwijk


Eerste paal gymzaal Elzenlaan Beverwijk

Wethouder K.L.M. Hazeveld slaat donderdag 7 april om 10:45 de eerste paal van de dubbele gymzaal aan de Elzenlaan in Beverwijk.

Het college heeft al in de vorige periode besloten dat de bereikbaarheid van de gymzalen in Beverwijk verbeterd moest worden door de loopafstanden van de scholen naar de gymzalen te verkorten. Ook was de groei van het aantal leerlingen zo dat in de toekomst een knelpunt zou ontstaan voor de basisscholen de Bethelschool, de Wilgeroos, de Anjelier, 't Kraaienest en de Montessorischool. Met de bouw van de dubbele gymzaal worden deze twee problemen opgelost.

Inrichting
De gymzaal krijgt een zeer ruime opzet. De afmetingen zijn groter dan bij een reguliere gymzaal. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk kinderen tegelijk gymmen. Tussen de twee zalen komt een scheidingswand die omhoog kan, waardoor één grote zaal ontstaat.

Eén van de twee zalen wordt standaard ingericht. De andere zaal krijgt een zogenaamde 'speelinrichting' met legio gebruiksmogelijkheden. Hier komen veel extra toestellen zoals heuse 'apekooi constructies'. Verder is er plaats voor een extra berging voor opslag van gymnastiek en turnmateriaal. Per zaal komen er twee kleedruimten met ruime was- en douchegelegenheden.

Gebruikers
De genoemde basisscholen gebruiken de gymzaal overdag. 's Avonds en in het weekend is het complex toegankelijk voor verschillende sportverenigingen.

De gymzaal wordt in opdracht van de gemeente Beverwijk gebouwd door Van Lith Beheer BV. De bouwkosten voor het complex bedragen 1,2 miljoen euro. De gymzaal moet uiterlijk november 2005 gereed zijn.