PERSBERICHT - 2005-04-07

'Sluiting dreigt van Ecodrome in Zwolle'

Het doek dreigt te vallen voor natuureducatiepark Ecodrome in Zwolle. De directie van exploitant Libéma overweegt serieus de deuren te sluiten, hoewel het park goed loopt en rendabel is. Dat meldt vandaag het in Zwolle verschijnende regionale Wegenerdagblad De Stentor.

Het sluitingsplan heeft volgens de krant te maken met aanhoudende kritiek van de gemeente op het aanbod van Ecodrome en de toekomst van de IJsselhallen, die ook van Libéma zijn.

Al langere tijd wordt gesproken over verplaatsing van deze evenementenhallen, om de reconstructie van het stadsdeel waarin ze in Zwolle staan, de Kamperpoort, mogelijk te maken.

Verplaatsing van de IJsselhallen kan volgens Libéma mogelijk worden gemaakt door het Ecodrome te sluiten. Voorewaarde van Libéma daarvoor is volgens de krant, dat de gemeente Zwolle de subsidie voor het Ecodrome -ongeveer een miljoen euro per jaar tot en met 2012- doorsluist naar de IJsselhallen. In een brief aan het Zwolse college stelt Libéma, dat verdere uitstel van besluitvorming niet mogelijk is.

"Ecodrome hoeft niet te sluiten", zegt Libéma-directeur Dirk Lips in de krant. "We zijn tevreden, het park is rendabel. Maar als ik proef dat in de gemeenteraad stemmen opgaan om ermee te stoppen, ja, dan hou ik daar rekening mee in onze toekomstplannen."