Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

easyMobile.com kiest in Nederland voor Telfort

Deze zomer easyMobile.com van start

Amsterdam 7 april 2005 - TDC en Telfort hebben een wholesale overeenkomst gesloten die TDC in staat stelt om in de zomer van 2005 easyMobile.com in Nederland te introduceren. Na de succesvolle lancering in de U.K. is Nederland de tweede markt waarin het easyMobile.com concept wordt geïntroduceerd.

"De overeenkomst met TDC onderstreept de sterke positie van Telfort in de Nederlandse wholesalemarkt. Wij zijn bijzonder blij met het door TDC in ons gestelde vertrouwen. Ik verwacht dat Nederlandse klanten grote belangstel-ling zullen hebben voor easyMobile.com vanwege het volledige selfservice, web-based karakter van de dienst. Met het oog op dit nieuwe concept past easyMobile.com perfect in onze wholesale portfolio", zegt Huib Kloosterhuis, Director Wholesale van Telfort.

Het concept is al langer bijzonder succesvol in Denemarken met Telmore, dat werd opgericht door Frank Rasmussen en binnen vier jaar een marktaandeel van tien procent veroverde. Nederland zal nu ook profiteren van de voordelen van Frank Rasmussen's ondernemersgeest die hij in de praktijk bracht door de oprichting en exploitatie van Telmore in Denemarken en easyMobile.com in de U.K.

"Ik heb hoge verwachtingen voor de introductie van easyMobile.com in Nederland. Dankzij de lancering in de U.K. hebben we onze eerste internationale ervaring opgedaan. Ondanks het feit dat Britse operators behoorlijk agressief hebben gereageerd op de introductie was de lancering in de U.K. een groot succes dat al onze verwachtingen overtrof. Ik ben ervan overtuigd dat de Nederlandse mobiele telefonieklanten net zo geïnteresseerd zullen zijn in ons concept, waarmee we ons willen onderscheiden door de best denkbare combinatie aan te bieden van kwaliteit, service en prijs. Het verheugt mij dat we een overeenkomst hebben gesloten met Telfort, een ideale partner voor easyMobile.com. Telfort is in Nederland de operator met de meeste wholesale expertise en biedt een stabiel netwerkplatform voor onze dienst", zegt Frank Rasmussen, CEO van easyMobile.com.

"De overeenkomst met Telfort betekent veel voor ons. We zijn zeer verheugd dat we deze aankondiging al zo snel na de lancering in de U.K. kunnen doen. Op korte termijn kunnen we nu ook onze Nederlandse mobiele klanten web-based mobiele telefonie aanbieden die is gebaseerd op een eenvoudig, transparant en laaggeprijsd self-service concept. De overeenkomst die vandaag is gesloten combineert de kracht van easy's merknaam met het Telfort netwerk en met een bekend concept voor mobiele telefonie. Wij kijken er naar uit om dit aan onze Nederlandse klanten te kunnen aanbieden ", zegt Henning Vest, directeur van TDC Mobile International.

Over Telfort
Telfort is een zelfstandige en winstgevende aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten. Telfort biedt kwalitatief goede producten tegen zeer scherpe prijzen. Hiervoor beschikt Telfort over een netwerk van hoge kwaliteit en stelt zij de klantenservice centraal voor haar ruim 2 miljoen klanten (per 31 september 2004). Telfort is een vitale organisatie die snel op marktontwikkelingen inspeelt.

Naast het eigen merk heeft Telfort in korte tijd een nieuw marktsegment tot ontwikkeling gebracht: de wholesale-markt. Albert Heijn, debitel, Lebara, MEC Solutions, Peptalk, Tele 2, Transatel en Versatel kozen al voor Telfort om onder eigen naam mobiele diensten aan te bieden. Telfort verbreedt met deze partnerbenadering haar bereik in specifieke marktsegmenten.

About easyMobile.com
easyMobile.com intends to bring mobile telephony services to customers that offer the best mix of quality, service and attractive prices. The service is modeled upon the hugely successful Danish mobile service launched in 2001 by Telmore - now owned by TDC.

easyMobile.com is a partnership between the Danish telecoms operator TDC and the easyGroup founded by serial entrepreneur Stelios Haji-Ioannou.

About TDC
TDC is a Danish-based provider of communications solutions with significant presence in selected markets in Northern and Central Europe. TDC is organized as six main business lines; TDC Solutions, TDC Mobile International, TDC Switzerland, TDC Cable TV, TDC Directories and TDC Services. TDC was privatized in 1994 and the shares are held by individual and institutional shareowners primarily in Europe and USA.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht