Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


07 april 2005


Twello - jongeren aangehouden voor brandjes


De politie heeft afgelopen zaterdag drie tieners aangehouden die ervan verdacht worden meerdere brandjes te hebben gesticht. Rond 22.30 kreeg de politie een melding dat er in de buurt van de Aldi door enkele knapen een vuurtje was gemaakt. De knapen waren weggelopen richting het Sikkeplein en werden daar door agenten aangehouden. Bleek, dat er onder meer vloerbedekking en plastic was aangestoken en de brandweer moest het vuur blussen.


De jongeren zijn die nacht ingesloten in een politiecel en tijdens hun verhoor bekenden zij meerdere van dergelijke brandjes, vooral op- of in de omgeving van het Sikkeplein te hebben gesticht. Zo nu en dan werden er ook afvalbakken in brand gestoken en de plaatselijke brandweer heeft hiervoor regelmatig moeten uitrukken. In de loop van de zondag zijn zij in vrijheid gesteld en aan hun ouders overgedragen.
De jongeren worden verwezen naar het bureau HALT voor de verdere afdoening.


Zutphen / Twello - Drankrijders betrapt


Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een controle op de Deventerweg in Zutphen een 36 jarige automobilist uit Zutphen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,7 prom. De man kreeg een boete en een rijverbod.


Een 39 jarige automobilist uit Terwolde blies afgelopen nacht bij controle op de HW Iordensweg in Twello 0,6 prom. Ook deze automobilist kreeg een boete en rijverbod..


Twello - Diefstal uit handtas


Uit de handtas van een 60 jarige inwoonster uit Twello werden dinsdagmiddag een portemonnee en een agenda weggenomen. Dit is vermoedelijk gebeurd rond 12.30 uur in een supermarkt aan de Dorpsstraat. De Twellose werd in de winkel aangesproken door een jonge vrouw. Terwijl ze staan te praten duwde een andere vrouw tegen haar aan. Vermoedelijk heeft deze vrouw de portemonnee en agenda weggenomen. De Twellose kwam bij de kassa achter de diefstal. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft in de supermarkt. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Leuvenheim - Koek aangebrand


In een woning aan de Lichtenbeltweg is donderdagmiddag brand ontstaan. Tijdens het bakken van een koek was de magnetron in brand gevlogen. Doordat de rookmelder afging, werden de bewoners gewaarschuwd. De vlammen sloegen uit de magnetron, maar men kon het apparaat nog op tijd buiten zetten. De gewaarschuwde brandweer heeft de boel gelucht.


Zutphen -in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen


Agenten hebben dinsdagmiddag in een woning aan de Van Heemstrastraat een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het pand werd onderzocht na een tip. In de ruimte stonden onder andere bloempotten, teelaarde, een weegschaal en een ventilator. De goederen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie maakt tegen de 33 jarige bewoner proces verbaal op.


Zutphen - Man aangehouden voor openstaande boetes


De politie heeft woensdagmorgen een 37 jarige Harderwijker aangehouden en ingesloten. Rond 11.55 uur werd op de IJsselkade door agenten een auto gecontroleerd, omdat de bijrijder geen gordel droeg. Uit onderzoek bleek deze bijrijder, de Harderwijk, nog verschillende boetes te moeten betalen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


Zutphen - Brommers opgevoerd


Agenten hebben woensdagmorgen bij controle op de Berkelsingel 8 bromfietsers betrapt. Zij hadden de bromfiets opgevoerd. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x kinband helm niet vast, 1x rijden tegen de rijrichting in en 1x rijden met onverzekerde bromfiets. Er werden 26 bromfietsen gecontroleerd.


Lochem / Epse / Warnsveld - 237 bestuurders te hard


Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmorgen bij controle op de Ampsenseweg in Lochem 4 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 490 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Bij controle op de Lochemseweg in Epse reden woensdagmorgen 105 bestuurders te hard. Van 1050 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Op de Rijksstraatweg in Warnsveld reden woensdagmorgen - middag 128 van de 2040 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Alle bestuurders die in overtreding waren kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --