Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Tien nieuwe Scania distributietrucks voor De Winter Transport

04/07/2005

Verbeterde ergonomie en goede betrouwbaarheid waren voor De Winter Transport belangrijke redenen om voor Scania te kiezen (klik voor grotere foto) Bij De Winter Transport uit Honselersdijk zijn onlangs tien nieuwe Scania's in gebruik genomen. Alle nieuwe voertuigen zijn voorzien van de nieuwe zeer ergonomische P-cabine met de lage instap. Vijf van de vrachtauto's zijn twee-assige trekkers voorzien van de 11 liter 340 pk/250 kW motor en de P-cabine uitgevoerd als slaapcabine. Vier trucks betreffen solo bakwagens uitgerust met de nieuwe vijfcilinder 9 liter motor met een vermogen van 230 pk/169 kW en de verlengde P-serie dagcabine. De laatste is eveneens een bakwagen, maar zal, mede dankzij de 340 pk motor, worden ingezet als combi. De dagcabine beschikt ten opzichte van de standaard korte cabine over 28 cm extra binnenruimte. Alle bakwagens zijn uitgerust met een hydraulisch aangedreven generator voor zowel koeling als verwarming. Dit resulteert, in combinatie met de nieuwe 9 liter vijfcilinder motor, tot een uiterst stille distributietruck. De gehele nieuwe reeks beschikt over het computergestuurde schakelsysteem Scania Opticruise. Dit verhoogt de veiligheid en ontlast de chauffeur, terwijl deze toch in alle omstandigheden het systeem kan overnemen en de baas in de auto blijft. De tien Scania's zijn afgeleverd door de Scania vestiging te Honselersdijk.

De Winter Transport is de grootste erkend collectief sierteelt vervoerder in Nederland. Zij richten zich op de kwekersgebieden het Westland, de 3B Hoek, Boskoop e.o. en Aalsmeer e.o. Het bedrijf heeft zijn eigen vestigingen op de drie belangrijkste veilcentra, waardoor zij in staat zijn om bloemen en planten door heel Nederland te distribueren tot bij de afnemer. 's Nachts ligt de nadruk op transport van bloemen planten voor de veilingklok, terwijl overdag de producten worden getransporteerd die buiten de veiling om zijn verhandeld. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van ca. 50 trekkende eenheden.

Naast de verbeterde ergonomie van de nieuwe P-cabine en de betrouwbaarheid van het voertuig is ook het dichte Scania dealernet en de service van de gehele Scania-organisatie aanleiding geweest om voor Scania te kiezen.

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie zo'n kleine 3.000 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is, met een capaciteit van 150 trucks per dag, de grootste Scaniafabriek in Europa.
De onderneming telt wereldwijd bijna 30.000 medewerkers, en heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2004 bedroeg ruim 56 miljard Zweedse kronen (ruim 6 miljard Euro).

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.