Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Stadsdeel ZuiderAmstel hervat werk Martin Luther Kingpark

Op 6 april jl. heeft de Rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in de beroepsprocedure over de bouwvergunning voor het Martin Luther Kingpark. De rechtzaak was aangespannen door een omwonende van het park. Reden hiervoor was onder meer de veronderstelling dat er teveel bebouwd zou worden in het park; meer dan het bestemmingsplan zou toelaten. In de uitspraak verklaart de rechter de argumenten ongegrond. Het stadsdeel hervat de werkzaamheden zo spoedig mogelijk.

De speelvoorzieningen, keermuur en wandelpaden geven geen onevenredige aantasting van het groen, zo besliste de rechter. Evenmin ziet de rechter aanleiding voor het oordeel dat de bij het bouwplan voorziene zonnehelling in strijd is met het bestemmingsplan.

Veelzijdig park
Verantwoordelijk portefeuillehouder Parken en Groen, Paul Beving, is verheugd over de uitspraak: "Eindelijk kunnen we verder met het park. Uitgangspunt van het stadsdeel is dat het een veelzijdig park moet worden waar groot en klein met plezier komen. Daar gaan we nu mee aan de slag".

Parade
Het stadsdeel zal naar verwachting niet alle werkzaamheden kunnen afronden voordat de Parade eind juli in het park neerstrijkt. Het werk is tegen die tijd wel ver genoeg gevorderd om plaats te bieden aan het evenement.