Sotheby's



SOTHEBY'S EXPERTS TAXEREN SCHILDERIJEN EN KUNSTVOORWERPEN IN SINGER LAREN
Donderdag 7 april 2005, Laren NH


Op donderdag 7 april taxeren experts van het internationale veilinghuis Sotheby's kosteloos kunst en kunstvoorwerpen in Singer Laren, Oude Drift 1, ingang Theater/Foyer.

U bent welkom tussen 12.00 en 16.00 uur om uw schilderijen, tekeningen, zilver, juwelen, klokken, horloges, porselein, meubelen en kunstvoorwerpen kosteloos op veilingwaarde te laten taxeren. Het is mogelijk om voorwerpen in te brengen voor de komende veilingen bij Sotheby's.

Naast een interessante middag zullen bezoekers mogelijk ook op aangename wijze verrast worden door de waarde van hun kunstvoorwerpen. Nog steeds komen met regelmaat "ontdekkingen" boven water.

Tijdens een taxatiedag van Sotheby's in Vught werd een foto getoond van een groot, enigszins beschadigt schilderij met de voorstelling van een engel en Maria. Het schilderij kwam uit familiebezit en had jarenlang opgeslagen gestaan. De expert herkende de kwaliteit en na onderzoek kwam vast te staan dat het een tot dan toe onbekend schilderij door Paulus Bor (circa 1600-1669) betrof. Bor's De Annunciatie werd het hoogtepunt van de veiling oude meesters; de opbrengst, E 636,000, betekende: een internationaal veilingrecord voor een werk van Bor.
Bijzonder was ook de ontdekking van een bronzen beeldje, afkomstig uit een erfenis. Op een dag zag de eigenaar vanuit de trein een affiche van een tentoonstelling in het Rijksmuseum, gewijd aan de 16de eeuwse Hollandse meester Willem van Tetrode (1525-1580). De afbeelding op de affiche kwam hem bekend voor, het leek wel op het beeld dat al jaren bij hem thuis stond. Sotheby's kon hem na onderzoek bevestigen dat dit een echte Van Tetrode was. Het beeld, een écorché (d.i. figuurstudie van spieren en pezen) van een mannelijke figuur uit circa 1565, werd opgenomen in de belangrijke Oude Meesterveiling bij Sotheby's in New York, waar het $ 456.000 opbracht. Overigens is het beeldje bijna niet ontdekt: een paar jaar eerder was bij de vorige eigenaar ingebroken. De dieven namen wel de televisie mee, maar voor het beeldje dat ernaast stond hadden ze geen belangstelling ..

Grote of kwetsbare werken kunnen eventueel aan de hand van foto's, of op afspraak aan huis getaxeerd worden. Voorwerpen die op deze dag ter veiling worden aangeboden, kunnen door Sotheby's kosteloos naar Amsterdam vervoerd worden.

Sotheby's
Sotheby's Amsterdam, het grootste veilinghuis op het gebied van kunst en antiek van Nederland, is gevestigd aan De Boelelaan 30 te Amsterdam. Bijna wekelijks vinden belangrijke veilingen plaats op het gebied van oude en moderne schilderijen, zilver, juwelen, porselein, klokken, horloges, Art Déco, beelden of meubelen.
De kijkdagen, die aan iedere veiling voorafgaan, zijn vrij toegankelijk. Ook kunt u rondkijken in de Bookshop, en genieten van een kopje koffie in The Café at Sotheby's.

TAXATIEDAG SOTHEBY'S
DONDERDAG 7 APRIL VAN 12.00 TOT 16.00 UUR, SINGER LAREN, INGANG THEATER/FOYER

Inlichtingen:


Sotheby's Amsterdam


De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam

Tel 020 5502200

Sotheby's Amsterdam Persafdeling
Tel 020 5502205/6


---


---- --