Ingezonden persbericht

Springer neemt Brouwer Media over

Springer Science + Business Media en Consolidated Graphic Industries, de moedermaatschappij van Brouwer Media, hebben vandaag bekend gemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overname van de activiteiten van Brouwer Media door Springer. De overname vindt plaats met ingang van 1 april 2005. Brouwer Media zal vanaf die datum verder gaan onder de naam 'Springer Uitgeverij'.

Brouwer Media is een facilitaire uitgeverij die de uitgave van titels als 'Medisch Contact', 'Arts en Auto', 'De Bal' en 'Hockey Magazine' verzorgt. Het bedrijf vormde een onderdeel van de voormalige Brouwer Groep. Na de overname en reorganisatie van deze groep vorig jaar zomer was al duidelijk dat Brouwer Media niet in de kernactiviteiten paste en verkocht zou worden.

Springer Science + Business Media (SSBM) is een van de leidende uitgevers op het gebied van wetenschappelijke en professionele uitgaven en is ontstaan uit een fusie tussen Kluwer Academic Publishing en BertelsmannSpringer. De onderneming behaalde een omzet van ca. ¤ 800 miljoen met 5.000 medewerkers. SSBM heeft 70 uitgeverijen in 18 landen.

De overname past in de strategie van Springer om haar positie op de Nederlandse markt te verstevigen. Derk Haank, CEO van SSBM, ziet de overname als een belangrijke stap: "De overname van Brouwer Media biedt ons een springplank om onze positie in Nederland uit te bouwen. De titels die zij vertegenwoordigt passen uitstekend in onze portfolio. Wij willen de komende jaren sterker groeien in medische en andere professionele titels. Daarnaast bieden de sport- en vrije tijdsstitels en de sponsored magazines een interessante aanvulling op ons pakket. Verder zien we een grote toekomst in een medisch portal zoals Artsennet, dat vergelijkbaar is met de activiteiten die wij op dit gebied in Duitsland hebben. Wij zien dit als een eerste stap naar een solide marktpositie." Volgens Haank kan groei van Springer Uitgeverij zowel op eigen kracht als door verdere overnames van bedrijven en titels plaats vinden.

Nadat in juli 2004 de Brouwer Groep overgenomen werd door Trimoteur en NeSBIC werd snel duidelijk dat Brouwer Media verkocht zou worden. Joost de Haas, directeur van houdstermaatschappij Consolidated Graphic Industries is verheugd over de verkoop: "Met de overname door Springer hebben we een beter huis voor Brouwer Media gevonden. Uitgeverijen passen niet meer in onze strategie. Wij richten ons op grootschalige grafische productie en dienstverlening op het gebied van marketingcommunicatie en verpakking." De aangekondigde overname heeft geen personele gevolgen.

Leusden, 7 april 2005

Springer Uitgeverij bv
Burgemeester de Beaufortweg 16
3833 AG Leusden
T 033 4335252