Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
reguliere bouwvergunning fase 1

·Vliehors Expres, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Koremansweg 10 (ingekomen 04 april 2005).

Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevr. B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevr. N. Platvoet
telefoon: 0562-452719.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
reguliere bouwvergunning

·De heer W.L. Zeelen,voor het veranderen van de voorgevel op het perceel Dorpsstraat 84 (verzonden 06 april 2005).

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

toepassen artikel15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Oost-Vlieland bebouwde kom, met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het uitbreiden van de woning Dorpsstraat 54. De gehele achtergevel zal naar achteren worden doorgetrokken. Omdat hier het bebouwingsvlak met 10% wordt overschreden moet een vrijstelling worden verleend.
Enkele achter de woning staande bijgebouwen zullen worden gesloopt.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen van het vigerende bestemmingsplan Oosterseveld, met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de vervangende nieuwbouw van een loods op het bedrijventerrein Oosterseveld op het perceel Koremansweg 10 Omdat de nieuwe loods gedeeltelijk op de erfgrens wordt gebouwd is vrijstelling noodzakelijk van de onderlinge afstand van 5 meter. Burgemeester en wethouders van Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan zomerhuizenterrein, met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het verschuiven van de bouwvlakken van de zomerwoningen Ankerplaats 38, 39 en 40 met 10% in oostelijke richting ten behoeve van de terrassen.

Alvorens te besluiten omtrent de vrijstellingen , liggen de aanvragen van 11 april t/m 2 mei 2005 ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij, tel. 0562-452719.

chemokar
Op woensdag 13 april a.s. kunt u uw huishoudelijk chemisch afval weer aanbieden aan de chemokar. Vloeibare en gevaarlijke stoffen worden alleen meegenomen als ze in een gesloten verpakking worden aangeboden . Vermeld altijd op de verpakking wat erin zit.

agenda extra bijzondere raadsvergadering
vrijdag 15 april 2005, aanvang 16.00 uur


1.Opening en vaststellen agenda

2.Mededelingen

3.Vragenuurtje

4.Spreekrecht burgers

5.Vaststellen aanbeveling eerste kandidaat voor benoeming in ambt van burgemeester op Vlieland

6.Rondvraag

7.Sluiting

Na agenda-punt 4 zal de voorzitter de vergadering voorstellen in beslotenheid de vergadering voort te zetten. Dat betekent dat alle aanwezigen op de publieke tribune, waaronder ook de pers, de raadzaal dienen te verlaten. In het besloten deel van de vergadering zal het verslag van bevindingen door de voorzitter van de vertrouwenscommissie aan de raadsleden worden aangeboden. Aan de hand van dit verslag worden de leden van de gemeenteraad volledig geïnformeerd over de wijze waarop de vertrouwenscommissie haar werk heeft gedaan. Na bespreking van het verslag van bevindingen zal devoorzitter het besloten deel de raadsvergadering sluiten en wordt in het openbaar besloten tot het vaststellen van de aanbeveling inzake de eerste kandidaat voor benoeming in ambt van burgemeester op Vlieland.

agenda raadscommissie-vergadering 11 april 2005 Agenda van de raadscommissie van Vlieland op maandag 11 april 2005, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis.


1.Opening en vaststellen agenda

2.Mededelingen

3.Spreekrecht burgers

4.Vaststellen notulen raadscommissie-vergadering d.d. 28 februari 2005
5.Discussie over implementatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning door tussenkomst van de G8

6.Duinwijck

7.Rondvraag

8.Sluiting

Voor de discussie over de WMO is de verantwoordelijk wethouder, mevrouw M.F. Van Randen-Horjus, uitgenodigd. De bij dit onderwerp behorende onderliggende stukken liggen tijdens openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder bij de griffier ter inzage. Indien u gebruik wenst te maken van het spreekrecht dient u zich daartoe voor aanvang van de vergadering te wenden tot de griffier (tel.nr.: 0562 - 452729).

start opnames verfilming Eilandgasten
Op 9 april beginnen op Vlieland de opnames van "Eilandgasten", de verfilming van de gelijknamige bestseller van Vonne van der Meer. De regie van de roman is in handen van Karim Traïda, die onder andere de bekroonde film "De Poolse bruid" maakte.
Eilandgasten is gebaseerd op het eerste boek van de zeer succesvolle Eiland Romans van Vonne van der Meer. Eilandgasten speelt zich af op Vlieland, in en om de vakantiehuisjes Virgo en West Aleta 2. Vakantiegangers komen en gaan in de huisjes en iedere bezoeker heeft zijn eigen verhaal.
De rollen worden vertolkt door Tygo Gernandt, Eva Duijvestein, Jaap Spijkers, Caro Lenssen, Egbert Jan Weeber, Carine Crutzen, Johnny de Mol en Loes Haverkort.
Eilandgasten is de volgende productie van
IdtV Film BV in co-productie met de NCRV en wordt financieel ondersteund door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, CoBO-fonds en het Ministerie van OcenW.

gebruik openbare weg filmopnamen
Aan produktiemaatschappij IdtV Film BV is vergunning verleend om filmopnamen voor de film "Eilandgasten" te maken op de openbare weg. Dit zal zaterdag 9 en zondag 10 april zo nu en dan tot oponthoud of hinder kunnen leiden. Op de doorgaande wegen zal deze hinder tot een minimum worden beperkt. Tevens is toestemming verleend om tijdens de opnamen op de betreffende lokaties voertuigen welke in de directe omgeving aanwezig dienen te zijn buiten de normale parkeervakken te parkeren. Het gaat zaterdag 9 april om de Achteromweg (opnamen in de Bibliotheek) en kruising Badweg/Vlaminghweg en zondag 10 april om de Middenweg die mogelijk enige tijd voor deel afgesloten zal worden.

snoeiwerkzaamheden op diverse plaatsen
Het is de bedoeling dat gemeentewerken volgende week de laatste snoeiwerkzaamheden zullen afronden. Op een aantal plaatsen staan bomen die absoluut nog voor het seizoen gesnoeid moeten worden. Dit kan leiden tot enige overlast voor het verkeer, de weg zal hiervoor gedurende de werkzaamheden afgesloten zijn. Deze werkzaamheden zullen vanaf aanstaande woensdag plaats vinden.

strandschoonmaak
In de week van maandag 11 tot en met woensdag 13 april 2005 wordt op Vlieland weer een grote strandschoonmaakactie gehouden. Dit gebeurt om het strand, wat toch dé trekpleister van Vlieland is, voor het seizoen aantrekkelijk en schoon te krijgen.
Deze actie wordt breed ondersteund en uitgevoerd door verschillende instanties op het eiland. Zo wordt medewerking verleend door de KNRM, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, het Ministerie van Defensie, de gemeente Vlieland en Rederij Doeksen. Ook kampeerterrein Stortemelk en Het Badhuys dragen hun steentje bij door de verzorging van koffie en lunch.
Het opruimen zelf is echter onmogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Wij vragen dan ook de inwoners en de gasten van Vlieland, om deze actie te steunen door één of meer dagen te helpen met opruimen. Mocht u eventueel in de gelegenheid zijn om van te voren al afval bij elkaar te leggen, wordt dit zeer op prijs gesteld. Op maandagochtend wordt gestart om 8.00 uur bij het havenstrand. Mocht u een deel van de dag of meerdere dagen mee willen helpen, neem even contact op met Jan Roelof Witting (0562-451303) of j.r.witting@dnn.rws.minvenw.nl, ook voor nadere info. We hopen op een groot aantal mensen !!

collecte
Ten behoeve van ZOA vluchtelingenzorg is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 10 t/m 16 april 2004.

burgerlijke stand maart 2005
gehuwd:
11 maart 2005
dhr. J.A.G. Van Dorrestein en mevr. M.E. Lorsheyd uit Amerongen 18 maart 2005
dhr. J.A. Wesdijk en mevr. N. Van Meel uit
's Gravendeel
21 maart 2005
dhr. E. Elich en mevr. S.A. van Dam uit Hoorn
22 maart 2005
dhr. M.F. Van Leusen en mevr. A. Leibbrand uit Gouda

vacature

Vlieland is met bijna 1150 inwoners de op één na kleinste gemeente van Nederland. Het prachtige waddeneiland is gelegen in een uniek natuurgebied. Gegeven het kleinschalige karakter van ons eiland zijn de maatschappelijke voorzieningen op Vlieland van een hoog niveau. In het enige dorp Oost-Vlieland zijn o.a. een openbare basisschool, een openbare Vmbo-school, een moderne sporthal en een overdekt zwembad aanwezig.

Wegens het vertrek per 1 april jongstleden van de huidige sportleider zijn de besturen van de omni-sportvereniging VSV'31 en het zwembad "Flidunen" op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste

SPORTLEIDER (M/V)
voor minimaal 24,5 uur per week

Wat wij bieden:
Van de sportleider wordt verwacht dat hij/zij het een uitdaging vindt om verschillende doelgroepen tijdens uiteenlopende sportactiviteiten professioneel te begeleiden. Je doet je werkzaamheden in onze goed uitgeruste sporthal en in ons moderne 25-meter zwembad. Het gaat om een functie van minimaal
24,5 uur maar door het ontwikkelen van eigen initiatieven is het niet uitgesloten dat de functie in omvang kan toenemen.

Wat wij vragen:
Wij willen dat je de beschikking hebt over een afgeronde sportopleiding (bijvoorbeeld het CIOS). Tevens is het een pré indien je in het bezit bent van de vereiste diploma's voor het geven van zwemonderwijs.
Daarnaast is het van groot belang dat je affiniteit hebt met het turnen/gymnastiek en zaalsporten zoals voetbal en volleybal. Het is ook belangrijk dat je goed kunt samenwerken met kinderen en volwassenen bij het verzorgen van de sportlessen. Ook ben je bereid om 's avonds en in de weekeinden te werken.

Wanneer je als sportleider naar Vlieland komt krijg je een aanstelling via de overkoepelende organisatie Sport Friesland. Conform de CAO Sport zal, afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring de hoogte van het salaris worden bepaald. Wij verwachten ook dat je op Vlieland komt wonen. Bij het vinden van passende woonruimte zeggen wij alle medewerking toe.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Peter Jan Tijdeman, voorzitter van VSV'31 (tel 0562-451217 / 06-53507694 of ). Je sollicitatiebrief met cv kun je richten aan het secretariaat van het bestuur van VSV'31, ter attentie van de heer W.J. Renier, Dorpsstraat 69, 8899 AD Vlieland.
Je reactie ontvangen wij graag voor 30 april 2005.