Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

TILBURG, 8 april 2005

Politie houdt man aan na aantreffen hennep

OOSTERHOUT: De politie stelde vrijdag 8 april een onderzoek in een woning aan de Pascallaan in. Op de zolder van de woning trof de politie een hennepdrogerij aan. In totaal nam de politie 1,5 kilo gedroogde hennep in beslag. De eigenaar van de drogerij, een 38-jarige man uit Oosterhout, meldde zich omstreeks 12.45 uur op het politiebureau en werd aangehouden.

Man verlaat plaats van ongeval

KAATSHEUVEL: Donderdag 7 april omstreeks 20.50 uur vond op de Van Haestrechtstraat een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 41-jarige man uit Waalwijk reed in zijn auto in de richting van Kaatsheuvel toen een hem tegemoetkomende automobilist plotseling op de verkeerde weghelft terecht kwam. De Waalwijker kon zijn tegenligger niet meer ontwijken, waarna een aanrijding ontstond. De tegenpartij ging er kort na de aanrijding plotseling te voet vandoor in de richting van Waalwijk. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze man. Beide autos raakten beschadigd en moesten worden weggetakeld.

Vrouw bekeurd voor onjuist aanbieden afval

WAALWIJK: Vrijdag 8 april werden in de Ds. Louwe Kooijmanslaan twee zakken met daarin huishoudelijk afval op straat aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de twee zakken van een 19-jarige bewoonster van een woning aan de Ds. Louwe Kooijmanslaan waren. De vrouw kreeg een bekeuring van EUR 50,- voor het onjuist aanbieden van huishoudelijk afval.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Donderdag 7 april is omstreeks 21.20 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de professor Asserweg. Een raam aan de voorzijde van het pand bleek te zijn geforceerd. Uit het pand werden enkele computerkasten weggenomen.

SPRANG-CAPELLE: Donderdag 7 april is tussen 18.15 uur en 21.30 uur ingebroken in een bedrijfspand in de Tinus van der Sijdestraat. Er bleek een raam te zijn opengebroken. Uit het pand werd onder andere een kopieerapparaat weggenomen.

DORST: In de nacht van donderdag 7 april op vrijdag 8 april is omstreeks 04.15 uur ingebroken in een horecagelegenheid aan de Suraeweg. Er bleek een raam te zijn vernield. In de zaak werd onder andere een gokautomaat opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: De politie hield donderdag 7 april op de Noorder Paralleweg een roodlichtcontrole. In totaal controleerde de politie 250 passanten. Er werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht. Bovendien kreeg één automobilist een bekeuring voor niet handsfree bellen.

WAALWIJK: De politie hield donderdag 7 april snelheidscontroles op de Eerste Zeine (maximumsnelheid 50 km/uur) en de Kloosterweg (maximumsnelheid 50 km/uur). Op de Eerste Zeine controleerde de politie tussen 10.20 uur en 13.20 uur 565 passanten, van wie er 19 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

Op de Kloosterweg waar de politie tussen 14.15 uur en 16.45 uur 303 passanten controleerde, reden 23 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.

MADE: De politie hield donderdag 7 april in de Godfried Schalckenstraat een roodlichtcontrole. De politie bekeurde binnen een half uur acht weggebruikers, omdat ze door rood reden.

Auteur: Carel Bouman