Amsterdam Airport Schiphol

Eerste Pro Circuit Toernooi in Europa op Schiphol
Uitbreiding Vertrekhal van 8 tot en met 10 april toneel voor internationale Card Gamers

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
1 april 2005                                                  
Van vrijdag 8 april tot en met zondag 10 april is de uitbreiding van Vertrekhal 3, de toekomstige Lounge 4, het strijdtoneel voor het eerste Pro Circuit Toernooi dat in Europa wordt georganiseerd. Tijdens dit toernooi strijden meer dan 400 Versus-kaartspelers uit meer dan twintig landen om de hoofdprijs van 40.000 US dollar. Met een totaal aan prijzengeld van 250.000 dollar is dit toernooi het grootste Trading Card Game toernooi dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Deelname aan het toernooi vindt alleen plaats op uitnodiging.

Inschrijving
De meeste spelers op het Pro Circuit Toernooi zijn afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten en hebben zich al in diverse voorronden en eerdere toernooien weten te plaatsen. Op donderdag 7 april kunnen spelers zich nog ter plekke inschrijven en kwalificeren. Het kwalificatietoernooi vindt plaats van tien uur 's ochtends tot middernacht. Voor de inschrijving zijn bij balierij 32 in Vertrek 3 speciale 'check-in' posities gereserveerd.

Toernooi
Spelers die zich hebben gekwalificeerd kunnen zich op vrijdag 8 april inschrijven voor het Pro Circuit Hoofdtoernooi. Hieraan nemen meer dan 400 spelers deel. In het toekomstige Lounge gedeelte, toegankelijk via de uitbreiding van Vertrek 3, is een spelersveld ingericht. Gedurende het toernooi kunnen spelers elke dag verder komen. De finale vindt op zondag plaats tussen acht spelers. De prijsuitreiking vindt plaats op zondagavond om acht uur.

YuGiOh!
Naast het Pro Circuit Toernooi wordt op zondag ook een YuGiOh! Toernooi georganiseerd. Hieraan kunnen zowel kinderen als volwassenen deelnemen. Tussen half elf 's ochtends en acht uur 's avonds kunnen ongeveer driehonderd YuGiOh! spelers meedoen en verschillende leuke prijzen winnen. Inschrijven voor het YuGiOh! Toernooi kan door het zenden van een email naar tournaments@upperdeck.nl

Side Events
Tijdens het Pro Circuit Toernooi worden tal van nevenactiviteiten georganiseerd. Zo kun je Versus kaarten laten signeren door Alex Garnier, een van de artiesten die Marvel en DC Comics kaarten heeft ontworpen. Meer info over de nevenactiviteiten is te vinden op www.pcamsterdam.com

Pro Circuit
De Pro Circuit Trading Card Games vinden vier keer per jaar plaats. Het laatste toernooi werd in december 2004 in Los Angeles gehouden. De gemiddelde leeftijd van de spelers is 21 jaar. Het spel wordt gespeeld met Marvel TCG en DC Comics TCG kaarten, en er wordt gebruik gemaakt van de Versus spelregels. De toernooien worden georganiseerd door Upperdeck Entertainment. Dit bedrijf is gespecialiseerd in kaartspelen en het verzamelen en ruilen van kaarten, zoals bijvoorbeeld YuGiOh!, een kaartspel dat vooral door kinderen en tieners wordt gespeeld. Marvel en DC Trading Games, waarmee op dit Pro Circuit toernooi wordt gespeeld, zijn kaartspellen die vooral bij (jongere) volwassenen populair zijn.

Ook de aankleding van het toernooiveld in de toekomstige Lounge 4 met verschillende meer dan levensgrote Card Game figuren zoals Batman en Spiderman en de scheidsrechters, de 'judges', wordt door Upperdeck verzorgd.

Het toernooi kan on-line worden gevolgd op www.metagame.com

023-2005/mb