Gemeente Heerlen

UITNODIGING

Symbolische overdracht van hersteld gereedschap voor straatkinderen honduras Burgemeester Gresel bezoekt Stichting Gered Gereedschap

Vrijdag 8 april a.s. zal burgemeester Toine Gresel een bezoek brengen aan de werkplaats van de Stichting Gered Gereedschap Parkstad Limburg in Heerlen. Deze stichting zamelt gebruikt gereedschap en apparaten in, die vervolgens in de werkplaats worden hersteld voor hergebruik in landen die het aanzienlijk armer hebben. Tijdens het werkbezoek zal ook de symbolische overdracht plaatsvinden van een aantal kisten met hersteld gereedschap aan de Stichting Homeless Child uit Eysden; een stichting die zich inzet voor vakonderwijs en huisvesting van straatkinderen in Honduras.

Bij de Stichting Gered Gereedschap werken op dit moment 30 vrijwilligers (waaronder inburgeraars) en zijn er stageplaatsen voor leerlingen van Arcus en de Praktijkschool. De stichting leeft van giften van verenigingen en particuliere donaties en is ondergebracht in een slooppand van de gemeente, de voormalige sportschool aan de Spoorsingel. Gered Gereedschap heeft sinds de start in 2002 bijgedragen aan zendingen van hulpgoederen aan projecten in Afrika en recentelijk voor de slachtoffers van de tsunamiramp.

Tijdens het werkbezoek van burgemeester Gresel wordt een grote zending hersteld gereedschap aangeboden aan Homeless Child, als bijdrage aan het werk van Homeless Child in Honduras. Medewerkers van Homeless Child in Honduras bouwen op straat een band op met de kinderen die daar rondzwerven, halen ze van de straat en helpen hen een vak te leren en daarmee in hun maatschappij aan de slag te gaan. Door middel van het aanbieden van hersteld gereedschap aan Homeless Child in Honduras kan Gered Gereedschap rechtstreeks, concreet zichtbare en controleerbare ontwikkelingshulp aanbieden aan mensen in maatschappelijke achterstandsituaties. Vakonderwijs op school is daarvoor een prima tussenschakel, zodat Gered Gereedschap vooral aan de toerusting van vakscholen in arme landen bijdraagt. Zo mogelijk wordt de leerlingen die een vak hebben geleerd een gereedschapskistje meegegeven om hiermee in hun eigen onderhoud te gaan voorzien.