Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 april 2005

Man gewond bij uitslaande brand in flatwoning

BREDA: Bij een uitslaande brand in een flatwoning is zaterdagavond een 32-jarige bewoner zwaar gewond geraakt. Rond 22:45 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer melding gemaakt van een uitslaande brand in een flatwoning op de tweede etage van het drie etages hoge flatgebouw aan de Spuistraat. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft een zwaar gewonde bewoner uit de woning gehaald. Ambulancepersoneel heeft eerste medische hulp verleend aan het slachtoffer en heeft de Bredanaar in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Twee katten die ook nog in de woning aanwezig waren overleefden de brand niet. De technische recherche is ingeschakeld en zal in de loop van zondag een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand.

Politie neemt rijbewijs in van beschonken bestuurder

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Agenten zagen de man met een defect achterlicht in zijn auto rijden over de Wilgenlaan. Op het stopteken dat hij vervolgens kreeg reageerde hij in eerste instantie niet. Agenten zette hun opvallend surveillancevoertuig voor zijn auto om hem te laten stoppen. Toen bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het bureau blies de Ettenaar een waarde van 805 ug/l. Met een proces-verbaal en rijverbod van 9 uur, maar zonder rijbewijs is hij heengezonden. Het rijbewijs moest hij achterlaten op het bureau. Dat wordt deze week opgestuurd naar het openbaar ministerie die beslist wat er mee gaat gebeuren.

Vader en zoon aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA: De politie heeft zondagmorgen aan de Haven een 40-jarige inwoner van Breda en zijn 16-jarige zoon aangehouden. Het tweetal was kort daarvoor betrokken geweest bij een opstootje bij een café en gaven surveillerende agenten de indruk dat zij terugkwamen om verhaal te halen op de personen waar zij eerder op de avond problemen mee hadden gehad. Toen de vader door agenten werd tegengehouden bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren en toch in de richting van de kroeg te willen gaan. Dat kwam hem op een aanhouding te staan voor verstoring van de openbare orde. Bij zijn aanhouding pleegde hij ook nog verzet. Zijn zoon werd eveneens aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Na verhoor mochten zij in de loop van de ochtend weer naar hui. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden na niet voldoen aan politievordering

BREDA: Aan de Mijkenbroek is in de nacht van zaterdag op zondag bij het politiebureau aan de Mijkenbroek een 28-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw meldde zich rond 02:45 uur bij de bewaking van het gebouw en begon te schreeuwen tegen aanwezige agenten. Zij was het niet eens met het feit dat haar man en zoon eerder die nacht vanwege een vechtpartij waren aangehouden en was niet rustig te krijgen. Agenten vorderden de Bredase vervolgens om het pand te verlaten. Daaraan werd door haar niet voldaan, zodat ook zij werd aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Jongens aangehouden voor vernielingen op bouwterrein

BREDA: Aan de Generaal Maczekstraat heeft de politie vanmorgen vijf Bredase jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar aangehouden. Het vijftal werd rond 04:20 uur door de gewaarschuwde politie op heterdaad betrapt bij het plegen van vernielingen op een afgesloten bouwterrein Wagenmakerspark. Het vijftal is ingesloten voor verhoor. De eigenaar van het terrein zal worden benaderd voor het doen van aangifte. Dan wordt ook duidelijk wat er op de bouwplaats is vernield.

Auteur: Henk Snepvangers