Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 10-04-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Naakte man op klompen

UTRECHT Bij de politie kwam zaterdag rond 15.15 uur een melding binnen dat een naakte man op klompen in de omgeving van de Choorstraat zou rennen. Agenten zagen op de Oudegracht een man rennen die aan dit signalement voldeed. Voor zijn geslachtsdeel droeg hij een bordje met de tekst ik heet Thijs. Hij rende een winkel in, gevolgd door de politie. Toen de agenten hem naar de auto wilde meenemen, wist hij zich los te rukken om het wederom op een lopen te zetten. Op de Stadhuisbrug gleed hij echter onderuit. Onder toeziend oog van veel publiek werd hij naar het bureau afgevoerd. Door vrienden van de man werd later zijn kleding gebracht. Volgens Thijs, een 24-jarige inwoner van Oude-tonge, was dit optreden onderdeel van een afstudeerproject. Zijn vrienden verklaarden dat het om de sensatie gaat.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor openbare schennis en verstoren van de openbare orde.

Aanrijding reden vechtpartij

UTRECHT Op de Cartesiusweg ontstond zaterdag rond 15.30 uur onenigheid tussen twee autobestuurders. De twee Utrechters (31 en 42 jaar) stonden naast elkaar om de weg op te rijden, toen de voertuigen elkaar raakten. Omdat de 31-jarige voorstelde om het hierbij te laten (beide voertuigen hadden schade) en de 42-jarige de politie wilde bellen, raakten de gemoederen verhit. Tijdens het duwen en trekken deelde de 31-jarige autobestuurder een kopstoot uit en reed vervolgens weg. Hij meldde zich wel direct bij de politie, die hem aanhield. Na verhoor is de man weer heengezonden.

Verdachten poging overval aangehouden

UTRECHT- De politie heeft zondagochtend omstreeks 05.50 uur een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot overval.

Die ochtend was de melding binnen gekomen dat er op de Willem van Noortstraat bij een horecagelegenheid een poging tot beroving had plaatsgevonden. De politie is ter plaatse gegaan. Aldaar bleek dat eerder op de ochtend twee medewerkers (31-jarige vrouw en een 18-jarige man, beiden uit Utrecht) nog in de horecagelegenheid aanwezig waren toen er een scooter voor de voordeur stopte en de bijrijder voelde of deze open was. Toen bleek dat dit niet het geval was, vervolgde de scooter zijn weg. Even later zag een van de medewerkers beide personen voorbij het restaurant lopen en weer weglopen. Bij het afsluiten van het restaurant stonden beide medewerkers voor de deur. Omdat één van hen wat vergeten was, liep hij terug het restaurant in. De vrouw zag vervolgens de twee jongens de straat overstaken, in haar richting liepen en hun gezicht bedekten. Zij sloot vervolgens snel de deur. De jongens liepen daarop weer weg. De politie heeft direct met meerdere eenheden de achtervolging ingezet. In de wijk werd de scooter aangetroffen en kon een persoon aangehouden worden die voldeed aan het opgegeven signalement. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond omstreeks 18.10 uur twee Polen op de Catharijnesteeg aangehouden wegens openlijke geweldpleging met letsel.

Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij tussen ongeveer tien personen is de politie ter plaatse gegaan. Aldaar bleek het te gaan om twee mannen, 19 en 22 jaar uit Polen, die een 32-jarige man uit Utrecht in elkaar hadden geslagen. De 22-jarige Pool had de man allereerst een kopstoot gegeven, waardoor hij op de grond terecht was gekomen. Hierop heeft de andere Pool de Utrechtenaar geslagen en geschopt. Het slachtoffer had een snee op zijn hoofd en was duizelig. Tijdens het vervoer naar het bureau moest het slachtoffer overgeven, waarna ook één van de verdachten meerdere malen moest overgeven. Op het bureau is een ambulance ter plaatse gekomen en heeft alle drie nagekeken. Uiteindelijk is alleen het slachtoffer ter controle naar het ziekenhuis Oudenrijn overgebracht, waar hij na controle is ontslagen. De twee Polen zijn in verzekering gesteld.