Gemeente Utrecht

MINISTER PEIJS LOST STARTSCHOT INFRAPROJECTEN UTRECHT WEST

Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, lost maandag 11 april a.s. samen met Yet van den Bergh, wethouder Verkeer en Vervoer van Gemeente Utrecht, het officiële startschot voor de grote infrastructurele projecten die de komende vijf jaar aan de westkant van Utrecht worden uitgevoerd. De starthandeling markeert het begin van het verleggen en verbreden van de A2 ter hoogte van Leidsche Rijn door Rijkswaterstaat, de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Woerden door ProRail en de uitvoering van een aantal grote verkeersprojecten van Gemeente Utrecht om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren.

Door het grote aantal infraprojecten en de enorme omvang van enkele daarvan, betreft het een complexe operatie waar Utrecht de komende jaren voor staat. Belangrijk daarbij is de werkzaamheden zo op elkaar af te stemmen dat Utrecht tijdens de verbouwing zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Daarnaast zetten de betrokken partijen in op het zo goed mogelijk informeren van reizigers. Dat gebeurt onder andere via de website www.watgebeurthier.nl die tijdens de officiële start wordt gelanceerd. De infraprojecten aan de westkant van Utrecht zijn nodig om de toekomstige verkeersstromen goed te kunnen opvangen en verwerken. Alleen met deze projecten kan Utrecht ook in de toekomst de functie van draaischijf van Nederland blijven vervullen.

Verkeer en Waterstaat, ProRail en Gemeente Utrecht nodigen u van harte uit bij deze feestelijke starthandeling aanwezig te zijn. U bent 11 april a.s. vanaf 15.30 uur welkom in het gebouw van waterleidingbedrijf Hydron Midden Nederland op de Reactorweg 47 te Utrecht. De officiële starthandeling leent zich buitengewoon goed voor het maken van mooie foto's.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemeente Utrecht, Casper van Riet, Bestuurscommunicatie Stadhuis, tel. (030) 286 11 48, Rijkswaterstaat Utrecht, Theo de Lange, tel. (030) 600 97 85, ProRail, Johan de Boer, tel. (030) 235 37 74.