Gemeente Ferwerderadiel

Bekendmakingen week 15-2005

De burgemeester van Ferwerderadiel maakt bekend dat:

aanvragen om bouwvergunningen zijn ontvangen van:


- de heer R.B. v.d. Ploeg voor het plaatsen van een caravanstalling op het perceel It Suderheech 11 te Ferwert;


- de heer J. Drost voor het plaatsen van een loods op het perceel Harstawei 15 te Ginnum;


- de heer G.de Meer voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel van de woning Rondweg 60 te Hallum;


- de heer S.Kingma voor het vergroten van de woning Concordiastrjitte 50 te Burdaard;


- de heer K.P.Folkertsma voor het vernieuwen en vergroten van een garage op het perceel Noardermieddyk 5 te Lichtaard;


- de heer Ts.Broos voor het vergroten van een carport op het perceel Iedyk 18 te Jannum;


- de heer T. Fennema voor het vernieuwen van een dakconstructie op het perceel Noordermiedweg 14 te Hallum.

aanvraag om bouwvergunning 2^e fase is ontvangen van:


- fam. W. Kooistra voor het oprichten van een woning op het perceel Hoofdstraat 100 te Burdaard.

Op 19 april a.s. om 14.00 uur zullen twee leden van de welstandscommissie Hûs en Hiem in het gemeentehuis binnengekomen bouwplannen in een openbare vergadering behandelen. Gedurende de vergadering wordt een schriftelijk advies aan het college van burgemeester en wethouders opgesteld. De indiener van het bouwplan, mogelijk met adviseur, is hierbij welkom. Ook andere belanghebbenden kunnen de vergadering bijwonen.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met onze medewerker, de

heer Jan van Asperen,T 0518 41 88 36, E-mail
j.van.asperen@ferwerderadiel.nl

bouwvergunning is verstrekt:


- op 29 maart 2005 aan de heer Van Hunen voor het vergroten van de woning aan It Suderheech 9 te Ferwert;


- op 30 maart 2005 aan de heer S. Malda voor het vernieuwen en vergroten van een opslagloods aan de Mieddyk 6 te Blije;


- op 6 april 2005 aan de Maatschap Malda uit Blije voor het oprichten van een ligboxenstal aan de Mieddyk 6 te Blije (eerste fase);


- op 8 april 2005 aan de heer J. de Jong voor een 2^e fase voor het plaatsen van een dienstwoning aan de Hoofdweg 22 te Burdaard.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na verstrekking van de beschikking bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat bij het college een verzoek om bouwvergunning en vrijstelling van de bestemmingsplan-voorschriften is binnengekomen van:


- de heer T.A. van der Wal uit Hallum voor het vergroten van de woning It Skipperslân 9 te Hallum;

Aangezien ons college voornemens is voor de aanvraag een vrijstelling te verlenen met gebruikmaking van de vrijstellingsmogelijkheden op grond van artikel 19 van de WRO, ligt de aanvraag met ingang van 14 april 2005 voor een ieder gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar bedenkingen bij ons college kenbaar maken.

Tijdelijke vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maken bekend dat bij het college verzoeken om tijdelijke vrijstelling van de bestemmingsplan-voorschriften zijn binnengekomen van:


- mevrouw C. de Vries uit Ferwert voor het aan huis exploiteren van een schoonheidssalon aan Great Sminia 18 te Ferwert;


- mevrouw T. Nab uit Hallum voor het aan huis exploiteren van een nagelstudio aan de Ondersmastate 23 te Hallum.

Aangezien ons college voornemens is voor de aanvragen een tijdelijke vrijstelling te verlenen met gebruikmaking van de vrijstellingsmogelijkheden op grond van artikel 17 van de WRO, liggen de aanvragen met ingang van 14 april 2005 voor een ieder gedurende twee weken ter inzage op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar bedenkingen bij ons college kenbaar maken.

Inspraak

Tevens wordt bekend gemaakt dat bij het college een aanvraag om bouwvergunning en het verzoek om planologische medewerking is binnen gekomen van:


- Wonen N.W. Friesland uit St. Annaparochie voor het oprichten van een woongebouw aan It Blikkelân 11 te Hallum;

In het kader van de inspraakprocedure ligt het bouwplan vanaf 14 april 2005 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebied (cluster Bouwen en Wonen) van het gemeentehuis (tijdens openingsuren). Gedurende deze termijn

kan een ieder schriftelijk zijn of haar inspraakreactie bij ons college kenbaar maken.

Vaststelling beleidsnotitie

Op 5 april 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders de Korte notitie bedrijven in woningen vastgesteld. In deze notitie zijn enkele beleidsregels verwoord die voortaan gehanteerd zullen worden bij de besluitvorming op aanvragen om bedrijfsactiviteiten te mogen uitvoeren in een gebouw, of op een perceel, dat niet daartoe bestemd is. De notitie richt zich alleen op aanvragen voor tijdelijke, gedeeltelijke en/of ondergeschikte bedrijvigheid.

Dergelijke activiteiten zijn doorgaans lichte dienstverlenende functies en worden vaak aangevraagd door mensen die een bedrijfje willen opbouwen vanuit een situatie die nog geen investering in een bedrijfspand toelaat.

De notitie geeft aan welke aandachtspunten in de verlening van een vrijstelling aan de orde moeten komen en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. De notitie ligt na 13 april 2005 ter inzage op het gemeentehuis te Ferwert en de integrale tekst is te vinden op de gemeentelijke website.
Het vastgelegde beleid zal vanaf 15 april 2005 door ons college worden gehanteerd. Nadere informatie kunt u krijgen bij Martin Mulders van de sector Grondgebied (0518-418823, E m.mulders@ferwerderadiel.nl).