Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 11-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vrouw mishandeld

BUNNIK In de nacht van zondag 10 op maandag 11 april werd een vrachtwagenchauffeur aangehouden.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding van een vrouw dat zij in een vrachtwagen door haar vriend werd mishandeld, terwijl zij over de snelweg A12 reden. Politiemensen gingen die kant op en zagen de vrachtwagen ter hoogte van Bunnik rijden. De bestuurder, een 45-jarige man uit Hengelo, kreeg een stopteken en bracht de vrachtwagen op de vluchtstrook tot stilstand.

De meldster, een 38-jarige vrouw uit Hengelo, bevond zich inderdaad in de cabine van de vrachtwagen. Zij had een bebloed gezicht en verklaarde door de 45-jarige man te zijn mishandeld. Zij hadden onderweg ruzie gekregen, waarna hij haar in het gezicht had geslagen. De verdachte werd daarop aangehouden.

De Hengeloër bleek tevens teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 345 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en voor rijden onder invloed van alcohol.

Onder invloed doorgereden

ODIJK / WERKHOVEN Op zondag 10 april ging een automobilist er vandoor, na in de tuin van een woning te zijn beland.

Rond 20.00 uur reed een 35-jarige automobilist uit Leerdam over de Boomgaardweg in Odijk. Daar vloog hij uit de bocht, raakte van de weg en kwam in de voortuin van een woning terecht. Vervolgens is hij doorgereden.

Politiemensen die naar de verdachte uitkeken, troffen hem met in zijn zwaar beschadigde auto op de Leemkolkweg in Werkhoven aan. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en voor het rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Veel teveel op

WERKHOVEN Op zondag 10 april kreeg een automobilist een ongeval. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken.

Rond 21.00 uur reed een 41-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Werkhovenseweg, komende uit de richting van Bunnik. Daarbij botste hij tegen een middengeleider, waardoor de as van een voorwiel afbrak.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat de man naar alcohol rook. Hij bleek inderdaad teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

DE BILT - Zondagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Soestdijkseweg-zuid.

In totaal werden 786 voertuigen gecontroleerd en reden 72 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur.

Inbraak

DEN DOLDER Op zondag 10 april werden twee jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Dolderseweg. Ter plaatse bleek een ruit van het pand te zijn vernield, maar de verdachten waren er al vandoor. Aan de hand van het signalement en met behulp van een getuige stelden politiemensen een onderzoek in.

De twee verdachten, jongens van 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en Maarssen, werden op het perron van het station aangetroffen en aangehouden. Het tweetal bleek in ieder geval drank uit het pand te hebben gestolen. Zij zijn voor verhoor ingesloten.