---


---

Zilver voor Yuri van Gelder in Sao Paulo

11-4-2005 10:08:00

Ringenturner Yuri van Gelder heeft dit weekend met een score van 9.675 punten beslag gelegd op de zilveren medaille tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Sao Paulo, Brazilië. Goud was er voor de Chinees Chen Yi Bing (9.725), het brons ging naar de Venezolaan Regilio Carmone (9.425).

Door een extra stapje bij de landing verloor de in opleiding zijnde genist van de Koninklijke Landmacht een tiende punt en verspeelde daarmee het goud. "Het is natuurlijk een beetje jammer, maar ik vind het geen drama. Voorlopig nog steeds een podiumplaats en daar ben ik best mee tevreden", zei van Gelder na afloop. "Vorig jaar was ik in Rio derde, nu tweede, volgend jaar eerste... Bovendien staat een zilveren plak ook wel leuk tussen al die gouden medailles die ik tot nu toe gewonnen heb."

Yuri van Gelder rondt eind april zijn onderofficiersopleiding aan de Koninklijke Militaire School in Weert af. Tijdens die fysiek zware opleiding heeft hij kans gezien op zeer succesvolle wijze deel te nemen aan drie Wereldbekerwedstrijden (New York, Cottbus en Sao Paulo), die hij met twee keer goud en een keer zilver bekroonde.