VVD



Nieuws

11 apr 2005 - VVD steunt aanpak inkomens topbestuurders

Zaterdag 9 april jl., tijdens een bijeenkomst over het Liberaal Manifest in Zwolle, is onderstaande tekst als perbericht verstuurd naar de media:

VVD-voorzitter Jan van Zanen vindt dat de hoge inkomensstijging van topbestuurders bij de energiebedrijven Essent en NUON moet worden aangepakt. 'In deze tijd zijn dergelijke exorbitante salarisstijgingen niet te verantwoorden', aldus Van Zanen voor Radio 1. 'Dit is niet meer uit te leggen en we moeten hier paal en perk aan stellen!'

Van Zanen, aanwezig bij een bijeenkomst in Zwolle over het Liberaal Manifest, roept zijn achterban op werk te maken van de enorme inkomensstijging bij topbestuurders. Volgens de VVD-voorzitter hebben juist de overheden zelf de mogelijkheid in te grijpen, want 'zij zijn aandeelhouder bij deze ondernemingen en daar zitten ook VVD-ers bij'.

Hij steunt met zijn uitspraak de oproep van zijn collegavoorzitter van het CDA, M. van Bijsterveldt aan de CDA-leden, eerder vandaag. Ook PvdA-voorzitter R. Koole sloot zich hierbij aan.