Gemeente Oostzaan

12 april 2005

-We gaan weer maaien!
-Gemeentegids 2005/2006
-Referendum Europese Grondwet
-Collectevergunning
---

We gaan weer maaien!
De tijd voor de watersport is weer aangebroken. Helaas heeft nog niet iedereen zijn bootje in het water gelegd. Dit maakt het voor ons moeilijk om de groenstroken langs het water te maaien. Wilt u daarom allemaal uw bootje uit de berm halen? Dan kunnen wij Oostzaan weer klaarmaken voor een heerlijk watersportseizoen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. de Wilde, 075-6847735.


---

Gemeentegids 2005/2006
Jaarlijks brengt Wegener Suurland in samenwerking met de gemeente een gemeentegids uit in Oostzaan. Sinds vorig jaar is deze vertrouwde gids uitgebreid met een lokale telefoongids. De gemeentegids brengt lokale informatie over de gemeente en instellingen, particulieren en bedrijven bij elkaar. Ook is in de gids een lokaal stratenboek opgenomen. U pakt de gids er makkelijk even bij als u op zoek bent naar lokale informatie.
De gemeentegids kan huis-aan-huis verspreid worden dankzij de lokale bedrijven, die in de gids adverteren. Helaas is het in de vorige jaren gebeurd dat bedrijven benaderd zijn om te adverteren in de gemeentegids en er pas na betaling achterkwamen dat het hier niet de officiële gemeentegids in samenwerking met de gemeente betrof. Daarom willen wij u hierbij informeren dat de gemeente alleen met Wegener Suurland een gemeentegids uitbrengt. Bij twijfel kunt u de aanbieder van advertenties vragen naar de officiële samenwerkingsbrief die de gemeente Wegener Suurland heeft gegeven. Als u twijfelt over de echtheid van de gids en acquisiteurs kunt u contact opnemen met de gemeente, A. Alberts, 075-6847720 of met Erna Voogt, Salesmanager Wegener Suurland, via telefoonnummer 06 - 2706 4331.


---

Referendum Europese Grondwet Bent u voor of tegen instemming door Nederland met het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa? Dat is de vraag die Nederlandse kiezers op woensdag 1 juni 2005 in een referendum krijgen voorgelegd. Om u te kunnen voorbereiden op deze vraag, is de integrale tekst van de Europese Grondwet in de 4 weken voorafgaand aan het referendum kosteloos verkrijgbaar via de gemeente. Belangstellenden die een exemplaar of Cd-rom van de Europese Grondwet willen ontvangen, kunnen dit via een antwoordkaart of de e-mail aanvragen. Antwoordkaarten liggen bij de receptie/burgerzaken op het gemeentehuis. Daar liggen ook twee boeken met informatie over de Europese Grondwet ter inzage. Voor uw digitale informatie kunt u surfen naar de website www.ukomttochook.nl. Het stemmen gaat op dezelfde wijze als bij de landelijke en lokale verkiezingen. U krijgt uw oproepkaart thuis gestuurd en kunt in uw woonplaats gaan stemmen.


---

Collectevergunning
Van 17 t/m 23 april collecteert het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten.