Socialistische Partij

Gerkens bekritiseert `de geldstroom van NUON'

11-04-2005 * SP-Kamerlid Arda Gerkens heeft vandaag een `actiebelofte' overhandigd aan de NUON-top. Ondersteund door een ludiek protest riep zij topman Van Halderen van het energiebedrijf op om vóór de aandeelhoudersvergadering van 21 april af te zien van zijn exorbitante salarisstijging. Indien hij dit niet doet, zal de SP acties gaan voeren tegen zakkenvullerij in de top van het bedrijf

Gerkens: "Energiebedrijven zijn en blijven nutsvoorzieningen waarin zelfverrijking geen pas geeft. Ik heb daarom een moreel appel gedaan aan de heer Van Halderen. Terwijl de klanten ieder dubbeltje steeds vaker moeten omdraaien en de verwarming een graadje lager moeten zetten, stijgt zijn salaris tot EUR 815.195 euro. Dat is volstrekt ongepast. Ik hoop echt dat hij tot bezinning komt."

Gerkens liet zich bij het hoofdgebouw van NUON in Amsterdam begeleiden door actievoerders van de SP, die de overhandiging van een ludieke omlijsting voorzagen. Onder een spandoek `De geldstroom van NUON' klopten een duivel en een NUON-topman geld het geld uit de zakken van de klanten om hun eigen zakken te vullen.