Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 11 april 2005

Scholiere benaderd door schennispleger

STEENBERGEN: Een 16-jarige scholiere werd maandagmorgen bijzonder onaangenaam verrast door een schennispleger. De man reed op de Leguijt in een zilvermetallic gekleurde auto en stopte de auto toen zij in de buurt reed. Hij stapte vervolgens uit de auto, ging midden op de weg staan en toonde zijn geslachtsdeel. Het meisje wilde de man voorbij reden, maar hij pakte haar arm, waarop zij in de berm ten val kwam. Zij is uiteindelijk met haar fiets weggerend en heeft zich gemeld bij een bewoner, die de school heeft ingeschakeld. Het meisje heeft bij de politie aangifte gedaan.

Dronken echtgenoot zorgt voor overlast

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 3.30 uur een 48-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De verdachte was met zijn vrouw in het ziekenhuis en eiste dat zijn vrouw behandeld werd. De aard van haar klachten werd echter niet duidelijk. De verdachte was niet voor rede vatbaar en had behoorlijk wat alcohol genuttigd, waarop assistentie van de politie werd ingeroepen. Door personeel van het ziekenhuis werden de verdachte en zijn vrouw vervolgens naar de huisartsenpost verwezen. Ook daar konden de twee echter niet verder geholpen worden en omdat de echtgenoot ook daar de nodige heibel veroorzaakte, werd wederom de hulp van de politie ingeschakeld. De man is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau en maandagmorgen op vrije voeten gesteld.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: Een 49-jarige Roosendaler werd in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden, omdat het vermoeden bestond dat de man te veel alcohol had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. Uit de blaastest kwam een score van 420 ug/l naar voren. De man heeft een rijverbod gekregen van 4 uur. Bovendien bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Zondagmorgen omstreeks 4.45 uur vond er een diefstal plaats uit een winkel aan de Rembrandtgalerij. De dader heeft daar een ruit vernield en door het ontstane gat het pand betreden. Vervolgens werd een grote hoeveelheid rookwaren gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Zondag kwam kort voor 18.00 uur bij de politie de melding binnen dat er twee mannen over een afgesloten hek klommen bij een bedrijf aan de Westelijke Havendijk. Twee politiemensen, die op dat moment in de buurt waren, zijn direct ter plaatse gegaan. De mannen maakten zich, bij het zien van de agenten, direct uit de voeten. Na een korte achtervolging kon één van deze personen door de politie toch worden aangehouden. De aangehouden verdachte is een 32-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij werd na zijn aanhouding in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Bij een bedrijfsinbraak aan de Brugstraat werd afgelopen weekeinde een grote hoeveelheid bouwmaterialen ontvreemd. De daders zijn het pand binnen gekomen via een raam aan de achterzijde. Diverse gereedschappen, maar ook materialen en een complete gaskachel met toebehoren werden ontvreemd. Het dievengilde is dermate gericht te werk gegaan dat de inbraak hen ongetwijfeld behoorlijk wat tijd heeft bezig gehouden.

Auteur: Manon Ostendorf