Ingezonden persbericht


Boeing maakt order voor twintig 787 Dreamliners bekend

Seattle, 11 april 2005 - Boeing en Korean Air Lines Co. maken bekend een overeenkomst te zijn aangegaan voor een bestelling van 20 Dreamliners, hetgeen op basis van cataloguswaarde US$ 2,6 miljard vertegenwoordigd. De overeenkomst betreft 10 bevestigde bestellingen en opties voor 10 aanvullende 787s. De aflevering zal in 2009 beginnen en tot 2013 doorlopen. Boeing heeft tot nu toe binnen één jaar na de officiële lancering van de 787 Dreamliner 203 bestellingen en aangegane verplichtingen van 17 klanten binnengehaald. Korean Air Lines nam in 2004 zijn honderdste Boeing in ontvangst. Zijn vloot bestaat onder andere uit Next-Generation 737, 747 en 777 vliegtuigen.

Volgens Y.H. Cho, voorzitter en CEO van Korean Air, zal de 787 Dreamliner bijdragen aan het streven van zijn luchtvaartmaatschappij tot één van de top-10 maatschappijen ter wereld te behoren en de operationele kosten met 10 procent te verlagen. Korean Air zal toetreden tot de groep van luchtvaartmaatschappijen die samen met Boeing de reeks 787 vliegtuigen ontwikkelt. Larry Dickenson, vice president Sales Boeing Commercial Airplanes, ziet de bestelling van Korean Air als een illustratie van het gestaag doorgaande proces van orders voor de 787.

De 787 Dreamliner verbruikt 20 procent minder brandstof dan de huidige generatie vliegtuigen van vergelijkbare grootte en biedt maatschappijen tot 45 procent méér omzet in vrachtvervoer. Passagiers aan boord van de 787 Dreamliner genieten straks van een geheel nieuw interieurconcept, met hogere luchtvochtigheid en bredere zitplaatsen en gangpaden ter vergroting van het comfort, alsmede grotere ramen en andere gemaksvoorzieningen. De 787 Dreamliner vervult met de mogelijkheid van meer betaalbare non-stop vluchten naar meer bestemmingen een vaak geuite wens van veel reizigers.

# # #



Ingezonden persbericht