Politie Groningen

Uitzending Opsporing Noord dinsdag 12 april 2005

Provincie Groningen 10-04-2005 -

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die in tegenstelling tot voorgaande maanden nu op dinsdagavond (12 april 2005) wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor de volgende zaken.

Een gewapende overval op een videotheek in Stadskanaal op 13 maart 2005 waar een medewerker is bedreigd met een mes. Er is geld buitgemaakt. Verder wordt er aandacht geschonken aan een ernstige bedreiging van een medewerker faunabeheer in de Eemshaven op 14 maart 2005. Een kennis van de medewerker liep daarbij een enkelbreuk op. Er wordt een compositietekening getoond van de betreffende verdachte. Een toelichting wordt gegeven door een agent die de zaak in onderzoek heeft.

camerabeelden
Er zijn weer diverse camerabeelden van personen die bezig zijn met criminele activiteiten. Onder meer een inbraak en vernielingen in Stadskanaal, een inbraak in een winkel in Delfzijl en een winkeldiefstal in Groningen.

spullen terug
Er worden in het programma zoals gewoonlijk beelden getoond van spullen die de politie graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren, zoals buitgemaakte goederen van autokraken in de provincie, een fiets die gestolen is bij het sportcentrum Hardingen in Groningen en enkele gevonden voorwerpen.

Het informatie-item gaat deze keer over de diverse babbeltrucs die worden toegepast bij oudere inwoners in onze provincie en de wijze waarop je hierop kunt reageren. Recentelijk zijn er nog enkele inwoners in de provincie bezocht door monteurs die zich uitgaven als medewerkers van het gas of waterleidingsbedrijf. Er zou een gaslek of lek in de waterleiding zijn, hetgeen onwaar was.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.