Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 april 2005, no. 75

Dhr. Frits Philips slaat herdenkingsmunt

Op dinsdag 12 april slaat Frits Philips de eerste herdenkingsmunt 't Fritske op landgoed De Wielewaal te Eindhoven. 't Fritske is speciaal ontworpen in het kader van de 100ste verjaardag van dhr. Frits Philips.

Vanaf 16 april is 't Fritske te koop bij de VVV Eindhoven en verschillende winkeliers in Eindhoven. Op 16 april is 't Fritske eveneens te koop op De Markt, alwaar om 10.00 uur de officiële aftrap zal plaatsvinden van Frits Philips Stad *). Totaal worden er 100.000 Fritskes geslagen, waarvoor borgstelling is geregeld.

Vanaf 16 april is de munt een jaar lang een lokaal betaalmiddel in Eindhoven. Winkeliers waar betalingen kunnen worden verricht met 't Fritske, maken zich kenbaar middels een raamposter.

Het ontwerp is gemaakt door mw. Elles Kloosterman (1966), medailleur. Andere werken van haar zijn: de erepenning Ministerie van Landbouw, de portretpenning 50 jaar regeringsjubileum prins Rainier van Monaco, de portretpenning eeuwfeest koningin Wilhelmina en prins Hendrik en de millenniumpenning.

't Fritske - de herdenkingsmunt - is een initiatief van Eindhovenaar Johan Vlemmix.

© 2005 Gemeente Eindhoven