Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nijmegen, 4 april 2005

Felix Limo te gast bij sponsorloop
ST. JORISSCHOOL LOOPT VOOR LOCAL HEROES

Op 12 april a.s. organiseren het Kandinsky college in Molenhoek en de St. Jorisschool in Heumen een sponsorloop voor het goede doel. Om 11.00 uur wordt het startschot gegeven voor deze Rabobank Local Heroes Kids Run door niemand minder dan de Local Hero van 2005: Felix Limo.

Sport- en gezondheidscentrum
Rift Valley, Kenya
Ca. 200 kinderen lopen samen met hun leerkrachten rondjes op de voetbalvelden van Heumen. Ze worden gesponsord door hun familie; voor elk rondje dat ze lopen krijgen ze een bedrag. De opbrengst van deze sponsorloop is bedoeld voor een project in de geboortestreek van Felix Limo. Plan is om van de huidige trainingslocatie een centrum voor gezondheidszorg, educatie en voorlichting te maken, met als doel jonge mensen te stimuleren hun levensstijl op positieve manier te veranderen.

Presentatie Limo
Voorafgaand aan de sponsorloop wordt Felix Limo op het Kandinsky College VMBO in Molenhoek officieel gepresenteerd als Local Hero 2005. Tussen half tien en tien uur is er een ontvangst, waarna Wilbert Lamers, sectorleider van het Kandinsky College, het woord richt tot de aanwezigen, gevolgd door Jeannine de Hoop Scheffer namens de Stichting Local Heroes. Om 11.00 uur geeft Felix Limo het startschot voor de sponsorloop op de voetbalvelden van Heumen.

Local Heroes
Stichting Local Heroes stelt zich ten doel om projecten te ondersteunen die directe invloed hebben op de levensomstandigheden in Afrika. Daarnaast wil Local Heroes bijdragen aan bewustwording hier en in Afrika. Er is gekozen om dat via atletiek te doen, omdat deze breedtesport door mensen over de hele wereld bedreven wordt. De loopsport is daarbinnen een speerpunt, omdat deze de populairste, de goedkoopste en meest toegankelijke is. Sport verbetert de gezondheid en draagt bij aan de ontwikkeling van een positieve grondhouding en de wil om iets te bereiken. Het leert tegenslagen te hanteren, stimuleert doorzettingsvermogen en vergroot de kans op succes.