Gemeente Eemsmond


Eemsmond reikt map uit aan cliënten Sociale Zaken vrijdag 8 april 2005

Wethouder Rein Eisinga van de gemeente Eemsmond reikt op 12 april 2005 de eerste informatiemap "Werk en Inkomen" van de afdeling Sociale Zaken uit aan de secretaris van de Cliëntenraad van Eemsmond. Deze multomap is ontwikkeld om cliënten de mogelijkheid te geven hun papieren overzichtelijk op te bergen en komt voort uit de tijdelijke stimuleringsregeling Hoogwaardige Handhaving.

De tijdelijke stimuleringsregeling Hoogwaardige Handhaving is door het ministerie van SZW in het leven geroepen om de naleving van de nieuwe Wet Werk en Bijstand te bevorderen. Hiervoor heeft de gemeente Eemsmond een uitgebreid plan opgesteld, waarbij het uitgangspunt is dat het voorkomen van fraude begint met een g oedevoorlichting.

De multomap is onderdeel van een reeks voorlichtingsmiddelen. Er is bijvoorbeeld een algemene folder verschenen met alle rechten en plichten van mensen met een uitkering. Daarnaast verschijnt eens per kwartaal een nieuwsbrief. De multomap is een nieuw middel om al het papierwerk overzichtelijk op te bergen. De map wordt aan alle klanten van de sociale dienst verstrekt.