Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 12-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 01.10 uur werd een 33-jarige automobilist uit Amersfoort op de Stadsring gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 505 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Ruzie

AMERSFOORT Op maandag 11 april kregen een man en vrouw het met elkaar aan de stok.

Rond 21.00 uur kwamen een 20-jarige vrouw uit Amerfoort en een 25-jarige man eveneens uit Amersfoort elkaar tegen in een winkel aan de Leusderweg. Het tweetal had in het verleden problemen met elkaar gehad. De vrouw zei uit wraakgevoelens tegen een winkelmedewerkster dat de man iets aan het stelen was. Daarop werd hij aangesproken, maar bleek niets gestolen te hebben.

De vrouw had inmiddels de winkel verlaten, maar werd op de parkeerplaats benaderd door de man. Daarbij werd zij geschopt en aan haar haren getrokken. Beiden stapten in hun eigen auto en de vrouw bleef de man volgen om te kijken waar hij woonde. Hij kreeg door gevolgd te worden en stopte.

Weer liep de man op haar af. Zij verklaarde weer aan haar haren te zijn getrokken en achteruit te zijn gereden om los te komen. Daarop ging de man voor haar auto staan. Zij verklaarde vervolgens dat zij om hem heen wilde rijden, maar hij verklaarde dat zij op hem in is gereden. Hij kwam op de motorkap terecht (gesprongen of aangereden?), waardoor de auto schade opliep. Daarna sprong hij van de motorkap af, waarna de vrouw vluchtte.

De vrouw deed op het politiebureau aangifte van mishandeling en vernieling. Even later verscheen ook de verdachte en hij werd aangehouden. Hij deed aangifte van poging doodslag door de 20-jarige Amerfoortse. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Geen en toch wel diefstal

AMERSFOORT Op maandag 11 april werden drie vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal.

Rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat enkele vrouwen een diefstal hadden gepleegd op de Bosweg en dat zij in een auto waren weggereden.

Politiemensen zagen de betreffende auto op de Gasthuislaan rijden. De drie inzittenden, een meisje van 17 en twee vrouwen van 29 en 52 jaar en allen afkomstig uit Harderwijk, werd aangehouden op verdenking van diefstal.

Uit onderzoek bleek dat de vrouwen niets op de Bosweg hadden gestolen. Wel werden in hun auto enkele nieuwe pannen, rugzakken en portemonnees aangetroffen. Deze bleken die dag bij een winkel aan de Leusderweg te zijn gestolen. Het drietal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Winkeldiefstal

Amersfoort - Op maandag 11 april werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 11.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Euterpeplein dat een man een gedeelte van zijn boodschappen in zijn tas deed en niet bij de kassa afrekende. De verdachte, een 26-jarige man uit Amersfoort, werd aangesproken, maar dreigde vervolgens een medewerker met een kettingslot te slaan. Toen er nog een winkelmedewerker bijkwam, koelde de verdachte af. Hij werd even later aan de politie overgedragen.

Hij bekende voor ruim 20,- aan levensmiddelen te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
WOUDENBERG - Maandagmiddag van 14.15 tot 16.15 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Zeisterweg (N 224). In totaal werden 1320 voertuigen gecontroleerd en reden 31 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur.