Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht 12-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Pepperspray

ZEIST Op maandag 11 april werd een man aangehouden voor mishandeling en het spuiten met pepperspray.

Rond 20.00 uur ergerde een 24-jarige automobilist uit Zeist zich op de
1e Hogeweg aan het weggedrag van een 19-jarige automobilist uit Doorn. De Doorner had met gierende banden twee keer de rotonde rond gereden en was vervolgens achter de Zeister de 1e Hogeweg opgereden. De Zeister remde enkele malen af en wilde de Doorner er niet langs laten. Verderop stopte de Zeister en ook de ander moest voor het overige verkeer stoppen. Beide mannen stapten uit en de Zeister sloeg de ander met een knuppeltje tegen zijn hoofd en spoot vervolgens pepperspray in de richting van zijn gezicht, maar hij werd nauwelijks geraakt. Daarna ging de Zeister er vandoor. De Doorner deed aangifte van mishandeling.

Middels onderzoek wist de politie de identiteit van de Zeister te achterhalen. Hij werd even later in zijn woning aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen ontvoering

ZEIST / DOORN Op maandag 11 april bleek een ontvoering geen ontvoering te zijn.

Rond 16.25 uur zag een getuige dat op de Professor Lorentzlaan in Zeist een vrouw met geweld door een man in een auto werd getrokken, waarna de auto wegreed. Zij meldde dit aan de politie en door meerdere politie-eenheden werd naar de auto en inzittenden uitgekeken.

De betreffende auto werd rijdend aangetroffen op de Oude Arnhemseweg in Doorn. In de auto bevonden zich een 25-jarige man uit Amersfoort en een 19-jarige vrouw uit Doorn. Zij bleken inderdaad op de Professor Lorentzlaan in Zeist te zijn geweest. Het tweetal had ruzie gehad en mogelijk was dat door de getuige geĂŻnterpreteerd als het geweld. De ruzie had het tweetal onderweg al weer bijgelegd. Zij konden vervolgens hun weg vervolgen.

Winkeldiefstallen

ZEIST Op maandag 11 april werden meerdere verdachten aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 12.15 uur werd bij een winkel aan het Vrijheidsplein een vrouw betrapt op de diefstal van een fles wijn. De verdachte, een 50-jarige vrouw uit Zeist, werd aangehouden en even later overgedragen aan de politie.

Rond 14.45 uur zag een beveiligingsbeambte van een winkel aan de 1e Hogeweg dat een man een joggingpak en een paar schoenen uit de stellingen pakte en niet afrekende bij de kassa. De verdachte, een 20-jarige man uit Hilversum, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Rond 15.30 uur werd een 31-jarige vrouw uit Zeist bij een winkel aan de Voorheuvel aangehouden voor de diefstal van twee flessen parfum. Ook zij werd overgedragen aan de politie.

Tegen de bovenstaande verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor winkeldiefstal.

Nieuw politiebureau De Bilt officieel geopend
BILTHOVEN/DE BILT Op maandagmiddag 11 april is het nieuwe bureau aan de Hessenweg in De Bilt op een feestelijke manier officieel geopend.

In een openingsceremonie kreeg de burgemeester van gemeente De Bilt, de heer mr. A. Tchernoff een sabel aangereikt door twee in gala-uniform gestoken politiemedewerkers te paard. Hiermee sneed de burgemeester een grote taart aan met de beeltenis van het nieuwe onderkomen. Deze handeling staat symbool voor het afsluiten van een oude periode en het aansnijden van een nieuwe situatie: een moderne huisvesting met een open karakter waar de politie nog beter bereikbaar probeert te zijn voor de inwoners van gemeente De Bilt.

Het wijkteam De Bilt was voorheen gevestigd in het bureau aan de Leyenseweg in Bilthoven. Dit bureau is vanaf 10 maart niet meer voor publiek geopend. Door de verhuizing is het wijkteam op een meer toegankelijke locatie, tussen de winkels, gevestigd. Het wijkteam vond hiervoor in De Bilt een geschikte locatie.

Het nieuwe bureau is sinds donderdag 10 maart operationeel en is gevestigd in een aan de Hessenweg 194d in De Bilt. Het is voor publiek geopend op maandag tot en met donderdag van 09.00 16.30 uur en op vrijdag van 09.00 21.00 uur.