Politie Zuid-Holland-Zuid

12/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-04-2005 - Persberichten District I

GESLAGEN
DORDRECHT- Een 66 jarige man uit Dordrecht is op zijn gezicht geslagen door een nog onbekende bromfietsbestuurder. Dit gebeurde op zondagmiddag 10 april 2005 omstreeks 17.15 uur in de Beekmanstraat. De man liet zijn hond uit toen er een bromfiets met hoge snelheid aan kwam rijden. De man maande de bromfiets tot stoppen en wilde hem aanspreken op zijn gedrag. Nadat de bromfiets gestopt was wilde de man zijn hond aanlijnen en pakte de hondenriem. De bromfietser zei iets in de trant van dreigen? en gaf daarop de man een klap in zijn gezicht. Vervolgens ging de bromfietser er vandoor richting de brug. De man liep een dik en blauw oog op en moest net boven zijn neus gehecht worden. Mogelijk is zijn neus gebroken. Hij deed maandag 11 april 2005 melding van het voorval bij de politie. Deze is op zoek naar de bromfietsbestuurder die een zwarte helm droeg.

HENNEPRESTEN (vervolgbericht van 11 april 2005) DORDRECHT - De politie heeft maandagmiddag 11 april een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie hield eerder in de nacht van maandag 11 april een 55-jarige man uit Dordrecht aan op de S.M. Hugo van Gijnweg. Hij bleek hennepresten in de kofferbak van de auto te hebben liggen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de auto is van de 23-jarige die familie is van de 55-jarige. De 23-jarige meldde zich vrijwillig op het politiebureau en verklaarde tegenover de politie dat hij wiet kweekte in zijn kamer in een woning aan de Lange Breestraat en dat daar dus de hennepresten in de auto van afkomstig waren. De verdachte is in verzekering gesteld.

DRUGS
DORDRECHT- Een 30 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens het bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs, vermoedelijk cocaïne. Dit gebeurde op maandagmiddag 11 april 2005 omstreeks 16.00 uur in de Grote Spuistraat. Politieagenten zagen dat de man onder het lopen een wit papiertje aannam van een onbekende man. Een zoekactie naar de onbekende man leverde geen resultaat op. De verdachte, welke bekend staat als veelpleger, is ingesloten.

INSLUIPING
DORDRECHT- Terwijl de bewoners in de tuin aan het werk waren is een insluiper actief geweest. Dit gebeurde op maandagmiddag 11 april 2005 in een woning aan de Salvia. Vanwege het mooie weer stonden deur en ramen open. De insluiper zag kans om sieraden, een portemonnee met daarin geld en bankpasjes en een camcorder te stelen.

TWEE KEER FIETS WEG
DORDRECHT - Een 41-jarige man uit Dordrecht is maandag 11 april aan het begin van de avond bedrogen uitgekomen toen hij op zoek ging naar de gestolen fiets van zijn zoon. Het jongetje had zijn fiets niet op slot gezet nabij de Kromme Zandweg. De vader stapte op zijn eigen fiets en ging in de omgeving rondkijken. Op de Dubbelsteynlaan West kwam hij een groepje jongeren tegen. Een van hen reed op een fiets die heel veel op die van zijn zoon leek. De man ging naast de jongen rijden en liet hem stoppen. Hij zei tegen de jongen dat de fiets van zijn zoon was. De jongen begon te duwen en trekken en over en weer werden klappen uitgedeeld. De groep reed vervolgens weg in de richting van het tunneltje onder de N3 door richting Land van Valk. De man bleef achter met de fiets van zijn zoon. Deze keer was zijn eigen fiets meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
ZWIJNDRECHT - De politie heeft maandagavond 11 april een 22-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van vernieling. De man had ruzie met zijn ouders en gooide een steen door de ruit. Dit gebeurde aan de Rupelmonde. Er raakte niemand gewond, wel was er schade aan ruit en spullen in huis. De jongeman is ingesloten.

BROMFIETSER ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 20 jarige bromfietser uit Dordrecht is aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op maandagavond 11 april 2005 omstreeks 22.00 uur op de Hellenburg. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagochtend 12 april 2005 omstreeks 00.20 uur is een 40 jarige man uit Etten Leur op de Stadspolderring door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

BEDRIJFSONGEVAL
ZWIJNDRECHT- Een 51 jarige man van Poolse afkomst welke in Rotterdam verblijft is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Dit gebeurde op dinsdagochtend 12 april 2005 omstreeks 00.50 uur bij een bedrijf aan de Mandemakersstraat. De man was met zijn voet klem geraakt tussen een heftruck en een lopende band. Hij heeft vermoedelijk een gebroken voet opgelopen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDRIJFSINBRAKEN
DORDRECHT- Op dinsdagochtend 12 april 2005 omstreeks 02.40 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Jan Valsterweg. Nadat het slot van de buitendeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Gestolen zijn 2 flatscreens. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

DORDRECHT- Op dinsdagochtend 12 april 2005 omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Leeghwaterstraat. Nadat een raam werd opengebroken kon men binnenkomen. Er zijn een nog onbekend aantal beeldschermen en computers losgeknipt en gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBRAAK SCHOOL
HEERJANSDAM- Op dinsdagochtend 12 april 2005 omstreeks 04.30 uur is ingebroken in een school aan de Sportlaan. Nadat een ruit van een leslokaal aan de zijkant van de school werd vernield kon men binnenkomen. Vermoedelijk zijn er twee terminals gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.