Gemeente Someren


Certificaat voor Allemanspad

Afgelopen week ontving de gemeente Someren het officiële certificaat om het Toegankelijkheidskeurmerk te voeren voor het Allemanspad in Someren. Het Allemanspad is een (in 2004 geopend) nieuw wandelpad in Someren dat voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is.

Samen met de hele familie, van jong tot oud, lopend met de wandelwagen of rolstoel. Op deze wijze is de mooie natuur bij het Keelven voor iedereen bereikbaar en is het voor iedereen mogelijk om ervan te genieten.

Het initiatief voor het aanleggen van dit pad is in het kader van het Europees jaar van mensen met een handicap - 2003 genomen door de plaatselijke werkgroep. Om van dit pad ook voor gehandicapten een officieel toegankelijk pad te maken, heeft de werkgroep een certificaat aangevraagd bij het Landelijk Bureau Toegankelijkheid in Maarssen. Tot dan toe was het gebruikelijk om enkel aan gebouwen een Toegankelijkheidskeurmerk toe te kennen. Na enkele controles door het Bureau en enkele kleine aanpassingen, is nu dan toch het eerste officiële certificaat voor een toegankelijk pad toegezonden aan de gemeente Someren.

Het pad wordt al veelvuldig bezocht en hopelijk zullen ook in de toekomst vele mensen van het Allemanspad blijven genieten. Bij het VVV en de gemeente is een puzzelfolder voor deze route verkrijgbaar.

Terug naar boven

Tips alcoholgebruik bij jongeren

Het alcoholgebruik van de Somerense jeugd ligt beduidend hoger dan in de regio. Maar liefst 14% van alle 12-17 jarige drinkt per week 20 glazen of meer. Dit is de hoogste score van alle gemeenten in Zuidoost-Brabant.

Het blijkt dat kinderen op steeds jongere leeftijd uitgaan en alcohol drinken. Ook wordt er thuis of in een hok ingedronken. Als u wilt weten hoe u kunt voorkomen dat je kind teveel drinkt kijk dan eens op de volgende sites of neem contact op met de gezondheidswijzer in Someren:

Gezondheidswijzer Someren, gemeenschapshuis De Ruchte, tel. 0493-441160,
e-mail: gezondheidswijzer@deruchte.nl