Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ProClarity Business Intelligence Platform nu beschikbaar voor Microsoft SQL Server 2005

ProClarity 6 biedt als eerste ondersteuning voor langverwachte Microsoft-release

's-Hertogenbosch, 7 april 2005 - ProClarity, leverancier van analytische softwareoplossingen voor beslissingsondersteuning in bedrijven, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij de ondersteuning van de Microsoft SQL Server-producfamilie, waaronder Microsoft SQL Server 2005, heeft voortgezet. Versie 6 van het ProClarity® Analytics Platform, die nu verkrijgbaar is, is in lijn met de uitbreidingen van SQL Server 2005 Community Technology Previews ontwikkeld, om de BI-functionaliteit (business intelligence) van het Microsoft-platform volledig te benutten.

SQL Server 2005 is Microsofts geavanceerde softwareproduct voor gegevensbeheer en -analyse dat is ontwikkeld om een betere schaalbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging voor bedrijfsgegevenstoepassingen en analytische toepassingen te bieden en om er tegelijkertijd voor te zorgen dat die toepassingen gemakkelijker te maken, in te zetten en te beheren zijn. Versie 6 van het ProClarity Analytics Platform ondersteunt de belangrijkste nieuwe uitbreidingen van SQL Server 2005 en ProClarity zal bij elke volgende release een uitstekende functionaliteit blijven bieden.

"Doordat het Analytics Platform in combinatie met SQL Server 2005 is ontwikkeld, kunnen ProClarity-gebruikers ten volle profiteren van de nieuwe mogelijkheden van de bètarelease van SQL Server 2005", aldus Scot Reagin, Senior Architect voor Hitachi Consulting. "De naadloze integratie van de technologieën van ProClarity en Microsoft levert een eersteklas BI-oplossing op, en we zien ernaar uit om met de definitieve release van SQL Server 2005 de volledige BI-mogelijkheden ervan te realiseren."

ProClarity blijft een vernieuwende en toonaangevende leverancier van third party products op het Microsoft-platform, dat in hoog tempo een standaard in BI-toepassingen aan het worden is. Dankzij de integratie tussen het ProClarity Analytics Platform en SQL Server 2005 krijgen klanten een veelomvattende en rendabele rapportage- en analyseoplossing.

"Het BI-landschap is aan het veranderen en ProClarity heeft fantastisch werk geleverd om gebruik te maken van de BI-uitbreidingen in SQL Server 2005", stelt Bill Baker, General Manager voor SQL Server BI bij Microsoft Corp. "SQL Server 2005 en de producten van ProClarity bieden gezamenlijk analytische mogelijkheden die gebruikers de kracht van BI-functionaliteit geven."

"Met de release van SQL Server 2005 luidt Microsoft een nieuw tijdperk in op het gebied van business intelligence. Het ProClarity Analytics Platform biedt krachtige en intuïtieve front-ends om het volledige potentieel van deze nieuwe technologie te ontsluiten", aldus Clay Young, Senior Vice President voor Strategic Marketing bij ProClarity. "We zullen ons bekroonde analytische platform in lijn met de uitbreidingen van SQL Server 2005 blijven ontwikkelen om de allerbeste zakelijke BI-oplossing te bieden."

Meer informatie over de integratie van ProClarity met Microsoft SQL Server 2005 kunt u vinden op: http://www.proclarity.com/yellowstone/

Over ProClarity Corporation
ProClarity Corporation stelt organisaties in staat om sneller intelligentere beslissingen te nemen doordat het bedrijf niet alleen gebruiksklare business intelligence-oplossingen levert, maar ook een vernieuwend platform voor analytische toepassingen waarmee bedrijven geavanceerde analytische toepassingen op maat kunnen bouwen. Deze oplossingen, die op bedrijfs- en besluitvormingsprocessen zijn gebaseerd, versnellen het besluitvormingsproces aanzienlijk, aangezien informatie door middel van innovatieve, real-time analytische technologieën, gepatenteerde visualisaties, webachtige navigatievoorzieningen en krachtige berekeningen inzichtelijk wordt gemaakt. Naast haar hoofdkantoor in Boise, Idaho, heeft ProClarity regionale verkoop- en servicevestigingen in Europa en het Aziatisch-Pacifische gebied. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Het in 1995 opgerichte ProClarity ondersteunt ruim 2000 klanten wereldwijd waaronder ABN AMRO, AT&T, GE Capital, Reuters, Reckitt Benckiser, Kerry Foods, Siemens, Scottish & NewCastle Retail en Telewest. Voor meer informatie gaat u naar www.proclarity.com of belt u +31 73 681 08 00.

# # #