Gemeente Den Haag

april 2005
Norder heropent fietsenstalling Hengelolaan (11 april) Wethouder Marnix Norder opent op dinsdagmiddag 12 april op feestelijke wijze de beveiligde fietsenstalling bij winkelcentrum Leyweg. De stalling aan de zijde van de Hengelolaan wordt voor een proefperiode van een jaar heropend.

Veiligheid
De heropening van de beveiligde fietsenstalling vormt het sluitstuk van een reeks maatregelen om de leefbaarheid en veiligheid van het winkelgebied Leyweg te vergroten. Zo is samen met de gemeente onder meer de overlast van scooters en fietsers aangepakt, is er met de politie gewerkt aan preventie van winkeldiefstal, wordt er vaker schoongemaakt, zijn er meer prullenbakken geplaatst en is winkelcentrum Leyweg tegenwoordig vrijwel vrij van graffiti. Dankzij deze inspanningen ontving winkelgebied Leyweg medio december het Keurmerk Veilig Ondernemen.

In het winkelcentrum gelden tegenwoordig huisregels. Fietsen mogen bijvoorbeeld alleen nog in beugels en in de fietsenstallingen worden geplaatst. Fietsen die elders staan, worden verwijderd. De gedragsregels staan opgetekend op grote borden in het winkelcentrum. Om fietsers meer mogelijkheden te geven hun rijwiel veilig te stallen, wordt nu de bewaakte fietsenstalling aan de zijde van de Hengelolaan heropend.

Met een ritje per tandem en het plaatsen van de tandem in de fietsenstalling zal
wethouder Norder de beveiligde stalling op 12 april officieel in gebruik stellen.