Gemeente Katwijk

Koninklijke onderscheiding voor de heer Veldhuijsen

Katwijk, 12 april 2005

Op zaterdag 9 april a.s. kreeg de heer Veldhuijsen uit Katwijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester J. Wienen. Dit gebeurde in het clubgebouw van tafeltennisvereniging Rijnsoever.

Decorandus (71) was werkzaam bij de Provincie Zuid-Holland. Daarnaast maakt hij zich verdienstelijk voor de tafeltennisvereniging Rijnsoever. De heer Veldhuijsen was één van de oprichters van de vereniging. Van 1978-1991 was hij daarnaast secretaris en lid van het Dagelijks Bestuur. Tevens verzorgde hij de PR voor de club. Van 1978 tot heden was hij medeorganisator van diverse toernooien. Daarnaast nam hij in 1980 het initiatief tot het opzetten van een senioren-recreantenafdeling. Tot op heden verzorgt hij de opvang van nieuwe leden, verzorgt hij de uitwisseling met andere verenigingen en behartigt de belangen van de seniorengroep in het bestuur.

De heer Veldhuijsen kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Gelet op de aard, de duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten wordt de heer Veldhuijsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.