NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Vleesgrootverbruik en CombiGilde

Nieuwe directie voor Van der Zee Vleesgrootverbruik en CombiGilde

Van der Zee Vleesgrootverbruik en CombiGilde hebben een nieuwe statutaire directie. Jan ten Hoor beëindigde zijn functie als directeur in verband met de overdracht van zijn belang in het bedrijf. De ondernemingsraad heeft zich positief uitgesproken over de ontwikkelingen. De wijzigingen zorgen voor een goede continuïteit van twee regionale (familie)bedrijven. N.V. NOM, Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, participeert samen met de directie in deze management buy-out.

De nieuwe directie bestaat uit Loek Carabain en Alfred Welink. Loek Carabain is verantwoordelijk voor de inkoop, productie en kwaliteit, en voor de operationele en commerciële zaken binnen de horecagrootslagerijen van Van der Zee. Alfred Welink is verantwoordelijk voor de overige commerciële en algemene zaken van beide organisaties, naast het feit dat Alfred eindverantwoordelijk blijft voor Distrivers. Jan ten Hoor blijft vooralsnog als commissaris betrokken.

De organisaties Van der Zee Vleesgrootverbruik te Emmen en CombiGilde te Hoogeveen leveren sinds jaren versproducten aan de instellingen in Noord-, Oost- en Midden Nederland. Iedere dag worden op het gewenste tijdstip de dagverse producten geleverd, zoals vlees, vleeswaren en kaas, (gesneden) groenten en zuivel en convenience producten. De verkoop en distributie vindt plaats via Distrivers te Hoogeveen. Van der Zee Vleesgrootverbruik levert eveneens aan de horeca markt in Noord-Nederland via de Hanos vestigingen in Zwolle en Heerenveen. Bij de vestigingen van Van der Zee en Combigilde zijn ca. 130 personen werkzaam.

CombiGilde en Van der Zee Vleesgrootverbruik zijn, via Distrivers, toonaangevend als het gaat om voeding voor de institutionele markt. De nieuwe directie streeft ernaar om beide organisaties verder uit te bouwen in de bestaande en nieuwe markten.