Politiebond ACP

CAO overleg gaat verder

Op 12 april heeft er formeel overleg plaatsgevonden over de uitwerking van het najaarsaccoord en het verlangen van de vakbonden om het CAO-overleg te hervatten.

Bij de gesprekken over het najaarsakkoord gaat het om zaken als het prepensioen, doorbetaling loon tijdens 1e en 2e ziektejaar, WAO en WW. Bovendien zijn de gevolgen van het verdwijnen van de DGVP per 1 januari 2006 aan de orde. In een brief hebben de vakorganisaties onlangs de minister voorgesteld het CAO-overleg te hervatten. In een bijgestelde inzet van bonden zitten zowel inkomens- als andere elementen.

Het lag in de verwachting dat vandaag definitief de verschillen in standpunten zouden kunnen worden vastgesteld. Deze verschillen in standpunten zouden besproken worden tijdens de door de politiebonden georganiseerde informatiebijeenkomsten in de korpsen. Deze vinden plaats van 20 t/m 26 april.

Door minister Remkes en de politievakorganisaties is geconcludeerd dat het gewenst is om vóór de informatiebijeenkomsten van de bonden een poging te doen om zoveel mogelijk positieve resultaten te boeken. Daarom heeft er op 19 april nog een extra formeel overleg plaats. Voor die tijd, zo hebben de onderhandelaars afgesproken, zullen naar buiten geen mededelingen worden gedaan over de inhoudelijke conclusies die partijen vandaag hebben getrokken.