Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Lekkende tankauto

A1 afgezet wegens lekkende tankauto

Oldenzaal

Een 54-jarige chauffeur van een containervervoersbedrijf ontdekt dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur dat de container die hij vervoert lekt. De chauffeur had z'n lading geladen in de haven in Rotterdam en was op weg naar Duitsland. Aangezien de chauffeur afvalstoffen vervoert die chemicaliën bevatten zet hij de vrachtauto langs de kant van de weg en schakelt de politie en brandweer in. De chauffeur staat op dat moment op de A1 bij Oldenzaal, afrit 32.

Aangezien de lading gevaarlijke stoffen bevat en niet helder is wat er precies lekt, is door politie en rijkswaterstaat tussen Hengelo en Oldenzaal de weg afgezet. De brandweer heeft direct een onderzoek ingesteld naar de lekkende stof. Metingen wijzen uit dat het om een bijtend zuur gaat. Dat betekent dat er geen direct gevaar voor de omgeving is geconstateerd. Rond 20.30 uur is het voertuig verplaatst van de snelweg naar de naastgelegen afrit.

Op dit moment wordt onder toezicht van de inspectie Verkeer en Waterstaat door de brandweer de lading uit de vrachtauto gehaald. De lekkende vaten worden via vloeistofdichte containers geborgen en afgevoerd naar een afvalverwerkingsbedrijf, net als de overige lading.

Met name het verkeer heeft hinder ondervonden van het incident. Vanaf 17.00 uur tot en met 21.00 was de gehele snelweg afgezet. Vanaf 21.00 uur kon er weer gereden worden in de richting Oldenzaal Hengelo. Vanaf 22.00 uur werd ook de andere rijstrook vrijgegeven. Om 22.15 uur was er ook weer treinverkeer mogelijk.


---- --