Pleon


12-04-2005

Nieuw van Fujitsu Siemens Computers: het wereldwijde merk ESPRIMO

Maarssen, 12 april 2005 Fujitsu Siemens Computers lanceert vandaag het merk ESPRIMO voor professionele pcs. De naam ESPRIMO is bedoeld om klanten een wereldwijd erkend merk en productontwerp te leveren en beide bedrijven, werkzaam op zeven continenten, meer bekendheid te geven. Het merk ESPRIMO zal de bestaande professionele pc-merken vervangen en onze klanten het gemak en de voordelen van een mondiaal merk bieden. Dat betekent dat onder de wereldomvattende paraplu van de Fujitsu IT-bedrijven een complete professionele pc-serie schuil zal gaan, die klanten waar ook ter wereld ter beschikking staat. Vanaf vandaag zijn professionele pcs van het merk ESPRIMO verkrijgbaar in Japan. Professionele pcs van ESPRIMO zullen vanaf mei 2005 verkrijgbaar zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) met het next generation platformprogramma Intel® Stable Image.

De professionele ESPRIMO-pc is ontworpen om een stressvrije werkomgeving te creëren voor bedrijven en hun werknemers. Eindgebruikers krijgen de beschikking over een pc die ergonomisch is, milieubewust en stil, maar desalniettemin voldoet aan de eisen van elke kantooromgeving. IT-managers zullen merken dat het merk betrouwbaar, makkelijk beheerbaar en veilig is. Daarnaast kent de serie een nieuw productdesign dat zorgt voor een unificerende uitstraling voor het oog en het gevoel, waarbij de hele lijn pcs qua design dezelfde taal spreekt. Bovendien richt de serie zich in Europa met name op de milieunormen, door te voldoen aan de strenge eisen van de EU WEEE. De serie is voorbereid voor de RoHS-normen die eind 2005 in werking treden.

Het nieuwe merk ESPRIMO zal ertoe bijdragen dat onze toonaangevende desktops dezelfde erkenning krijgen als we momenteel hebben met ons merk LIFEBOOK, zei Peter Esser, executive vice-president Volume Products and Supply Operations bij Fujitsu Siemens Computers. Fujitsu en Fujitsu Siemens Computers is een wereldomvattend conglomeraat dat op het gebied van de IT in totaal de vierde plaats inneemt, en het merk ESPRIMO biedt onze klanten een milieubewust, mondiaal pc-merk dat synoniem is met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, op maat gesneden naar hun behoeften.


- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT producent met een strategische focus op next-generation mobiliteitsvraagstukken en Business Critical Computing produkten, diensten en oplossingen. Met een uitzonderlijk breed portfolio, strekt ons aanbod van handhelds, via desktops tot IT infrastructuren op ondernemingsniveau. Fujitsu Siemens Computers is sterk aanwezig in alle Europese sleutelmarkten, het Midden Oosten en Afrika. Door de kracht, vernieuwing en het wereldwijde bereik van onze gezamenlijke aandeelhouders Fujitsu Limited en Siemens AG samen, zorgen we dat aan de wensen van onze klanten tegemoetgekomen wordt: grote bedrijven, midden- en kleinbedrijven en consumenten.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, kunt u de volgende site bezoeken: www.fujitsu-siemens.com

Robert Gruijters
Manager Communications Benelux
Fujitsu Siemens Computers BV
Het Kwadrant 1, 3606 AZ
Postbus 1214, 3600 BE
Maarssen, The Netherlands
Telephone: +31 (0) 346 598974
Telefax: +31 (0) 346 550152
Mobile: +31 (0) 653 105966
Email: robert.gruijters@fujitsu-siemens.com
Internet: http://www.fujitsu-siemens.nl

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon