Gemeente Boekel


Nieuws uit het college van B&W d.d. 12-04-2005
Uit de vergadering van 12 april jl.
Nieuws uit het College van Burgemeester en wethouders van Boekel

In deze rubriek leest u een aantal besluiten die door het College van Burgemeester en wethouders van Boekel zijn genomen. Het College vergadert elke dinsdagochtend over uiteenlopende dossiers. Onderstaand vindt u een toelichting op een aantal onderwerpen uit de vergadering van 12 april. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Boekel, telefoon 0492-32 68 00.


- Milieuvergunning motorcrossterrein
Het College van B&W heeft zelf een milieuvergunningsprocedure opgestart omdat de gemeente daartoe bevoegd is als het aantal gebruiksuren wordt verminderd. Dit zal ook naar Gedeputeerde Staten van de provincie worden gecommuniceerd. Hierdoor kan het motorcrossterrein wellicht toch volledig door de gemeente worden gelegaliseerd.


- Verkoop strook gemeentegrond Aan de Loop
Het College gaat akkoord met de verkoop van een strook gemeentegrond aan de eigenaar van het aangrenzende perceel, dat gelegen is Aan de Loop.


- Inspraakreacties Tuinen van Boekel
Naar aanleiding van het bouwplan Tuinen van Boekel (op de huidige locatie van basisschool Octopus) zijn een aantal inspraakreacties binnengekomen. Deze reacties zijn beantwoord conform het advies van de stedenbouwkundige en het College besluit tot het voortzetten van de procedure voor dit plan.


- Bezwaarschrift bouwvergunning 2de fase appartementen St. Janplein Tegen de bouwvergunning 2de fase voor de appartementen is een bezwaarschrift ingediend. Na de hoorzitting besluit het College dit bezwaarschrift ongegrond te verklaren, waardoor de procedure kan worden voortgezet.


- Tijdelijke verplaatsing Boekelse Tegelhandel Als gevolg van bouwactiviteiten op de huidige locatie besluit het College medewerking te verlenen aan een tijdelijke verplaatsing van de Boekelse Tegelhandel naar een plek elders op de Zandhoek.


- Verstrekking gegevens WWB
Het College van B&W geeft goedkeuring aan de verstrekking van de gegevens van clienten uit de Wet Werk en Bijstand, zodat deze gekoppeld kunnen worden aan die van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Dit gebeurt ten behoeve van het Platform Fraudebestrijding Zuidoost Nederland.


- Deelname aan het project Huiselijk Geweld
De gemeente Boekel sluit zich aan bij het project Huiselijk Geweld, dat in samenwerking met omliggende gemeenten is gestart. De kosten hiervan worden opgenomen in de voorjaarsnota en daarnaast wordt een subsidie aangevraagd bij de provincie in het kader van ´sociale veiligheid´.


- Aanstellen Opsporingsambtenaar
Het College heeft besloten een gemeentelijk bijzondere opsporingsambtenaar aan te stellen. Hij zal zich gaan bezighouden met het toezicht op het kort parkeren in het centrum van Boekel. De hiervoor benodigde aanstellingsprocedure is inmiddels opgestart.


- Kredietaanvraag herinrichting Wilhelminastraat en 30 km/uur-zone Boekel Noord Het schetsontwerp voor de herinrichting van de Wilhelminastraat en de aanleg van een 30 km/uur-zone voor Boekel-Noord zijn goedgekeurd, waardoor het benodigde krediet (á ¤ 323.000,-) is aangevraagd. In de raadsvergadering van 19 mei zal dit onderwerp worden besproken.