Universiteit van Tilburg

Seksualiteit, maakbaar of ongenaakbaar?

Young and Out en Studium Generale organiseren symposium

Zijn menselijke eigenschappen genetisch bepaald of worden ze gevormd door de omgevingof misschien allebei? Prof. dr. Dick Swaab, bekend van zijn onderzoek naar de biologische basis van seksualiteit, zal in het symposium Seksualiteit, maakbaar of ongenaakbaar? over zijn onderzoek komen vertellen. Daarna zal een panel vooral de andere kant, nl. de beïnvloeding vanuit de omgeving, bespreken. Zal het debat beslecht worden..?

Prof. dr. Dick Swaab zal een informatieve lezing geven, waarin een hoop zaken duidelijk zullen worden over de mate waarin iemands seksuele identiteit vastligt vanaf de geboorte. Gedurende het tweede gedeelte van de middag zal een panel, bestaande uit mensen die vanuit een verschillende invalshoek naar het onderwerp kijken, vooral de andere kant, nl. de beïnvloeding vanuit de omgeving, bespreken. Ook wordt het verhaal van professor Swaab kritisch becommentarieerd door het panel. Natuurlijk mag het publiek vragen stellen of ideeën uitwisselen.

Al met al zal dit een toonaangevend symposium worden, waarin op een leuke en toegankelijke manier het nature/nurture onderwerp aan bod zal komen. Het symposium is georganiseerd door Young and OuT, studievereniging voor homo-, lesbo- en biseksuele studenten, en Studium Generale UvT.

Programma
Donderdag 14 april 2005
13.00-15.00 uur
Universiteit van Tilburg, Black Box, gebouw K

Lezing door Dick Swaab (directeur Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek)

Discussiepanel m.m.v.
Hub Lenders (studentenpastor)
Alkeline van Lenning (universitair docent FSW)
Ilona Schrader (student econometrie UvT)

Gespreksleider
Judith Schuijf (Kenniscentrum Lesbisch en Homo-emancipatiebeleid)

Noot voor de pers
Studium Generale zet zich in voor een brede academische vorming op de universiteit door het organiseren van o.a. symposia, discussies, talkshows en theater op de Universiteit van Tilburg. De programmas zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Studium Generale, Luc Jeurissen, l.j.m.jeurissen@uvt.nl, 013- 466 2166 / 2841, http://www.uvt.nl/diensten/dsz/sg/140405.html.