Politie Hollands Midden

Oegstgeest Auto rijdt fietser aan Op woensdag 13 april vond op de Haarlemmerstraatweg een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De fietser, een 24-jarige vrouw uit Delft, is met letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De automobilist, een 34-jarige man uit Oegstgeest, kwam een uitrit uitrijden en wilde rechtsaf slaan richting de Haarlemmertrekvaart. Daarbij zag hij de fietser die van rechts kwam over het hoofd.

Voorhout Tasjesroof

Een 50-jarige vrouw uit Sassenheim werd woensdag 13 april rond 13.30 uur op het fietspad van de Laurierhof beroofd van haar handtas. De beroving werd gepleegd door twee jongens op een donkere scooter. Deze scooter passeerde de vrouw en de passagier greep de handtas van de vrouw uit de fietsmand. In de tas zaten ondermeer bankpassen, een rijbewijs, geld en foto's. De vrouw vond bij de brug tussen de Van de Berch van Heemstedeweg en de Zandslootkade in Sassenheim haar bril en brillekoker terug. De politie is een onderzoek begonnen en vraagt getuigen te bellen met de politie in Voorhout via 0900-8844.

Leiden Rijden onder invloed Op donderdag 14 april hield de politie op de Oosterstraat rond een uur in de ochtend een 31-jarige automobilist tot stilstand die te hard binnen de bebouwde kom reed. De man reed op het Levendaal in de richting van het de Zijlsingel. De bestuurder reageerde pas op het stopteken toen hij de Oosterbeek opreed. De man blies 390 ug/l (de limiet is 220 ug/l). Aangezien hij eerder een aantal keer is opgepakt voor rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is proces verbaal tegen de man opgemaakt.

Voorschoten Verkeersongeval met letsel Op woensdag 13 april rond 12 uur 's nachts vond een aanrijding plaats op de Leidseweg tussen twee automobilisten. Een van de automobilisten, een 23-jarige vrouw uit Voorschoten, werd hierbij verwond en is met nekklachten naar het ziekenhuis afgevoerd. De vrouw reed in tegengestelde richting van de andere automobilist, een 21-jarige man uit Leiden. De man, komende vanuit de richting Piet Heijnlaan en rijdende richting de Trompweg, reed een wegversmalling in en werd toen frontaal door de vrouw aangereden die ook de wegversmalling inreedt. Alhoewel zij voorrang had moeten verlenen, gaf de vrouw aan dat zij dacht voldoende tijd te hebben om de wegversmalling door te komen.

Leiden Aanhouding na gevecht op straat Op woensdag 13 april hield de politie een 27-jarige man aan op de Pelikaanhof. De man raakte in gevecht met een andere 22-jarige man op de Steenstraat. Beide mannen liepen verwondingen op. De aangehouden man is na het verhoor en het proces verbaal dat tegen hem is opgemaakt in de avond weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woningen

Op klaarlichte dag van woensdag 13 april werd er in twee woningen ingebroken. Van een woning aan de Fideliohof en de Diamantstraat werden ramen opengebroken. Diverse goederen waaronder een digitale camera, paspoort, computerapparatuur, beamer, mobiele telefoons en sieraden, werden gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Verdachte mishandeling aangehouden

De politie heeft op maandag 11 april een 19-jarige jongeman uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige plaatsgenoot op de Bloemendaalseweg. De mishandeling vond plaats op zondag 6 maart rond 04.40 uur. De verdachte maakte deel uit van een grotere groep uitgaansjongeren die op de fiets waren en bij het slachtoffer stopten. De verdachte sloeg vervolgens om nog onbekende reden in op het slachtoffer. Ook werden schoppen uitgedeeld en werd een fiets naar hem gegooid. Het slachtoffer liep een dik oog en een gezwollen kaak op. Omdat deze geweldszaak in relatie stond met jongeren die na het uitgaan regelmatig andere jongeren uit het uitgaanscircuit lastig vallen wat bestond uit schelden maar ook het gebruik van fysiek geweld, startte de politie een uitgebreid onderzoek. Vandaag, donderdag 14 april is de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gouda Verdachte mishandeling aangehouden

De politie hield op woensdag 13 april rond 22.00 uur op de Koningin Wilhelminastraat in Reeuwijk een 39-jarige man uit die plaats aan op verdenking van mishandeling vn een 35-jarige vrouw uit Gouda. De mishandeling vond plaats bij de woning van de vrouw. De vrouw kreeg een met kracht geopende deur tegen haar aan waardoor ze hard tegen een muur sloeg. Het incident ligt in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de man vandaag voort.

Gouda Inbraken mislukken

Twee inbraken op woningen aan de Voorwillenseweg en de Krugerlaan mislukten door een afgaand alarm en een op het nachtslot zittende deur. Beide pogingen gebeurden woensdagavond 13 april. Aan de Voorwillenseweg vertrok(ken) de inbreker(s) vermoedelijk na het afgaan van het inbraakalarm. Wel stond een deur van de woning open en was een ruitje daarvan ingeslagen. Aan de Krugerlaan werd ook een ruitje van een voordeur ingeslagen en vervolgens werd geprobeerd door het onstane gat geprobeerd de deur aan de binnenkant te openen. Omdat deze op het nachtslot gedraaid was lukte dit niet.

Bergambacht Aanhouding wegens mishandeling

De politie heeft op woensdag 13 april een 18-jarige man uit Berkenwoude aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 17-jarige ex-vriendin uit Bergambacht. De man sprak de vrouw aan op vrijdag 1 april bij de videotheek in haar woonplaats. Toen zij een gegeven sieraad niet terug kon geven gaf hij de vrouw een vuistslag in het gezicht.

--------------------------------------------- Einde berichten ---------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 14 April 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --