Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar SGML/XML Users Group Holland op 14 april 2005 XML en RSS: van content syndicatie tot transactie

Wognum, 24 maart 2005 -- De SGML/XML Users Group Holland organiseert op 14 april 2005 een seminar over RSS (Really Simple Syndication). De presentaties omhelzen een introductie op de standaard, gevolgd door een tweetal cases en tot slot een blik op de toekomst. De standaard die achter RSS zit, is misschien wel 'really simple'... maar de gevolgen en mogelijkheden zijn dat zeker niet!

RSS is een steeds vaker toegepaste XML-standaard voor het in syndicatie geven van content van websites. Steeds vaker duiken op (nieuws)websites de oranje logootjes 'XML' of 'RSS' op. Hierachter gaat de content van de site schuil in een XML-formaat dat het mogelijk maakt om deze content met andere websites te integreren: syndicatie. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren tientallen RSS-readers op de markt gekomen die gebruikers instaat stellen om al die veranderende content op één plek bij te houden; dat bespaart surf- en zoektijd. Het verbaast dan ook niet dat het echte succes van RSS is gekomen met de enorme vlucht die weblogs de laatste jaren hebben genomen.

Programma
Na het welkomstwoord door de SGML/XML Users Group is er de introductie "Wat is RSS?" door Arjan Huijzer, Consultant Capgemini. Hij gaat in op de standaard, techniek, ontstaansgeschiedenis, varianten en toepassingen. De eerste case wordt verzorgd door Marvin Smit, Founding Engineer en Gijs Edelbroek, Channel Sales Manager bij Tridion. Deze case behandelt "De toepassing van RSS bij het Formule1 team van Renault". Sinds Renault terug is in de formule 1, is www.renaultf1.com uitgegroeid tot een van de meest populaire team websites van de Formule 1. De site is beschikbaar in 5 talen en heeft meer dan 80.000 bezoekers per dag. De mogelijkheid om snel en efficiënt in meerdere talen en kanalen te communiceren is een van de belangrijkste doelstellingen. Hiervoor maakt Renault onder andere gebruik van RSS en Live Telemetry uitzendingen. Na de pauze verzorgt Igor van Gemert, Innergy Creations BV, de tweede case: "Contentsyndicatie en Weblogging: RSS-implementatie voor mediabedrijf Publicis". In deze case wordt ingegaan op RSS in relatie met Weblogging. De software in deze case is ontwikkeld met een bestaand OpenSource systeem. Hier wordt ingegaan op de gebruikte techniek en aanvullende functionaliteit. Het laatste onderwerp - ook gepresenteerd door Igor van Gemert - is: "Ontwikkelingen van RSS: van attractie naar transactie?". Juist door weblogs is RSS een succes geworden. In hoeverre kun je het 'uitzenden' van headlines gebruiken om een real time transactie tot stand te brengen? Hiermee evolueert RSS van content syndicatie tool naar een e-commerce transactie instrument. Voor de afsluiting is er nog een vragenronde en de mogelijkheid tot discussie.

Agenda-informatie:
Datum: Donderdag 14 april 2005
Tijd: Ontvangst vanaf 13.30 uur
Locatie: Capgemini, Papendorpseweg 100, Utrecht
Route: Zie http://www.nl.capgemini.com/overcapgemini/routeplanner/index1.htm Aanmelden: via E-mail sgml@adviesburo-extra.nl of de website: www.XMLHolland.nl . Leden SGML/XML Users Group gratis toegang - niet-leden: ¤ 100,=

De Users Group biedt, zowel leden als niet-leden, de gelegenheid kennis op te doen en ervaring te delen in verschillende disciplines met als bindend element de standaarden en technieken rondom XML (eXtensible Markup Language). Tijdens dit seminar wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden en toepassingen van RSS. Daarnaast op onverwachte mogelijkheden die RSS te bieden heeft in publicatie- en transactieomgevingen.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM
Informatie: www.XMLHolland.nl of telefoon: 06-29047029

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van voorhoedekennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.XMLHolland.nl of telefoon: 06 533 57 243

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.