Socialistische Partij


De Tribune * jaargang 41, nr. 4
15 april 2005

Voorpagina


* Onbegrijpelijk: klagen over het grote aantal ex-gevangenen dat opnieuw de fout in gaat en tegelijkertijd snijden in het budget van de reclassering. En vervolgens de problemen afschuiven naar de gemeenten. `En dat doet een kabinet dat veiligheid zo hoog in het vaandel heeft staan.' Een inkijkje in het beleid van Justitieminister Donner.

* Bijklussen in de baas zijn tijd is door de Commissarissen van de Koningin tot ware kunst verheven. Hun ministerssalaris weten ze simpel te verdubbelen met lucratieve bedrijfscommissariaten, en het woord belangenverstrengeling is uit hun woordenboek gewist.
* Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een populaire kreet geworden in het zakenleven. Een beetje multinational heeft tegenwoordig wel een MVO-afdeling. Maar wat houdt dat nou echt in? Regels zijn vrijwillig en toeleveranciers blijven buiten schot. En dus vindt u niets over kinderarbeid, milieuovertredingen en corruptie in de fraaie rapporten.

* Interview: David Barnouw en de oorlog

* Hoe links Zweden de Nee-campagne tegen de euro won
* Column Jan Marijnissen: Geloofwaardigheid en vertrouwen.
* Jong in de SP: Jola van Dijk

De echte Tribune is veel dikker en veel mooier! Wil je een jaar lang de Tribune in huis voor slechts 9 euro? Vul dan het aanvraagformulier in!