Toeristisch persbulletin Duits Verkeersbureau Februari 2005

Kaartverkoop WK voetbal 2006 begonnen

Op 1 februari j.l. is de publieke verkoop begonnen van kaarten voor de eindronden van het Wereldkampioenschap voetbal, dat in de zomer van 2006 in Duitsland wordt gehouden. De kaarten kunnen alleen via internet worden besteld. Daarvoor moet de site www.FIFAworldcup.com worden gebruikt, waar bestelformulieren moeten worden ingevuld. De wereldvoetbalbond FIFA heeft geheel en al de zorg over de kaartverkoop.

In eerste van de in totaal vijf verkoopperioden kunnen tot en met 31 maart a.s. kaarten voor alle 64 WK-wedstrijden worden besteld. Bij de toewijzing is niet de datum van de bestelling beslissend. Toewijzing geschiedt volgens loting onder notarieel toezicht.

In de prijscategorieën 1 tot 3 (de duurste) geldt dat per huishouden maximaal vier kaarten per match voor een maximum van zeven wedstrijden mogen worden besteld. De limiet voor prijscategorie 4 (de goedkoopste) is twee kaarten per huishouden voor een maximum van drie wedstrijden. Er zijn ook zogeheten TST-kaarten verkrijgbaar (Team Specific Tickets, kaarten waarmee een serie wedstrijden van een favoriet team kunnen worden gevolgd).

De (elektronische) loting voor de kaarten van de eerste verkoopperiode zal op 15 april a.s. plaatsvinden. Wie wordt ingeloot voor kaarten ontvangt een schriftelijke bevestiging met vermelding van aantal en prijscategorie van de kaarten.

Meer informatie: telefonische hotline 00 49. 180 5262006 en op internet: www.FIFAworldcup.com