Stadsdeel Zeeburg

Grand Opening Nowhere

Op vrijdag 15 april 2005 is de Grand Opening van het nieuwe (jongeren) cultuurpand Nowhere. Het centrum ligt in het hart van de Indische Buurt, aan de Madurastraat 90. De opening gaat gepaard met een spetterend programma dat aanvangt om 16.00 en door gaat tot 20.00 uur. Om half 6 zal wethouder Aboutaleb door een ogenschijnlijke muur springen en daarmee het pand officieel geopend verklaren.

Stadsdeelwethouder Fatima Elatik: 'Een bruisende stad als Amsterdam verdient grootschalige centra waarin de jeugd terecht kan om passief en actief bezig te zijn met allerlei vormen van cultuur. De activiteiten van productiehuis Nowhere worden voor en door jongeren georganiseerd. Nowhere staat in Zeeburg, maar is bedoeld voor het hele oostelijke deel van Amsterdam. Het productiehuis wil de nieuwsgierigheid prikkelen en de ontmoeting tussen jongeren en mensen met ervaring en expertise bevorderen door de programmering.

Met performances van
Na Aboutalebs openingssprong het theater in, barst het podiumspektakel los. MC Kimo host het eerste podiumprogramma dat het nieuwe NOWHERE theater zal ontgroenen. Op het podium wisselen optredens van jonge talenten die ooit bij NOWHERE workshops hebben gevolgd zich af met optredens van workshopmasters zoals soulzangeres Corey, performance poet Wonder, Mc Too Tall, female Mc Bad Brya, scratchmusic-collectief Waxwankerz, Latin zangeres Rebecca en vele anderen.

Open workshops, rondleidingen, expo
s Middags tussen 16.00 en 17.30 uur zijn er rondleidingen door Nowhere-leden. Bezoekers kunnen open workshops volgen zoals Urban Dance (16.00 -17.00), breakdance (16.30 -17.30) en digitaal filmen in Studio NOWHERE (16.00 -17.30). In de danszaal is van 17.00 -17.30 een demo Turks Volksdansen onder leiding van Mehmet Ali Tasdemir. Rond 16.45 begint in de Javastraat - om de hoek bij het pand NOWHERE - de Marokkaanse Dakka Marakchia-band Sindibad te spelen. Zij lopen al spelend naar de Madurastraat om het feest buiten al aan te kondigen. Tijdens de Grand Opening is ook de vernissage van de expo On the Road toNOWHERE. Hele jonge kunstenaars die op de een of andere manier gelieerd zijn aan NOWHERE wijden het nieuwe cultuurpand in met hun beeldende werk.

Nog even over wat dat eigenlijk is: Nowhere
NOWHERE is een nieuw cultuurpand en productiehuis voor jongeren uit heel Amsterdam. Nowhere produceert onder andere een workshopprogramma, podiumproducties, festivals en bijzondere feestjes. Maandag 18 april start het nieuwe workshopprogramma SPRING 2005 met 22 verschillende workshops waaronder Breakdance door the Illusionary Rockaz, Vocal Vibes door soulzangeres Corey, Fashion! door Barbara de Ru & co, Female Mc Masterclass door Bad Brya, GraffitiArts door Zedz, Speak! performance poetry door Wonder, Dakka Marakchia (Marokkaanse percussie) door Sami el Ghousli van Kasba en ga zo maar door.