Gemeente Haarlem


7 april 2005

05/107


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

Parkeerterrein Peltenburg wordt opgeheven

Parkeerterrein Peltenburg aan de Schalkwijkerstraat wordt vanaf vrijdag 15 april aanstaande opgeheven. Vanaf die dag wordt het terrein afgesloten en is het niet meer toegankelijk. De eigenaar van het terrein, de Ontwikkelingscombinatie Schalkwijkerpoort VOF, wil het terrein gebruiken om haar bouwplannen te realiseren. Het college gaat hierbij verder niet in op het verzoek van de ontwikkelingscombinatie om opnieuw een vergoeding te betalen voor het langer openhouden van parkeerterrein Peltenburg. Het college vindt het bedrag van de gevraagde vergoeding te hoog.

In november 2002 is door de ontwikkelingscombinatie en de gemeente Haarlem een huurcontract van twee jaar ondertekend voor het terrein van de voormalige houtzagerij Peltenburg. De gemeente kon dit braakliggend terrein goed gebruiken om hiermee extra parkeergelegenheid bij de binnenstad te bieden.

In oktober 2004 is het huurcontract voor parkeerterrein officieel geëindigd. Gedurende de onderhandelingen voor eventuele vernieuwing van het contract is terrein tot op heden echter opengebleven. Vanwege het Raaksproject, waarin de sloop van de bestaande Raaksgarage wordt voorzien, zijn de mogelijkheden onderzocht om parkeerterrein Peltenburg ook in de toekomst aan te houden ter compensatie van de verloren parkeerplaatsen. Omdat nu duidelijk is dat het Raaksproject langer duurt dan Peltenburg kan worden aangehouden, is deze optie komen te vervallen.


Sector Stadsbeheer
Winfried Lindeman
telefoon 023-511 4901
wlindeman@haarlem.nl

---- --