Ingezonden persbericht


Vrijdag 15 april: dag over ontwikkelingssamenwerking in Den Haag

Ontwikkelingsorganisatie Cordaid organiseert vrijdag 15 april in Den Haag een middag vanuit de afdeling SBP (Service buro particulieren). Dat is onze linkage/front office: Initiatieven vanuit particulieren of bv service clubs als Rotary kunnen financiele steun krijgen voor hun aanvragen, mits aan bepaalde vereisten is voldaan. Op de dag worden alle relaties uitgenodigd die eerder een aanvraag indienden en/of die gehonoreerd is. Zie onderstaand meer info.

Interessant is bijvoorbeeld de vraag of een nieuw te bouwen weeshuis nu wel of niet voor steun in aanmerking dient te komen?

Sinds de oprichting van deze afdeling (zo'n twee jaar geleden) is deze serviceverlening vanuit Cordaid een groot succes. In 2004 werd op die manier 4 miljoen euro uitgekeerd. Ook is er onlangs een raamovereenkomst gesloten met de Nederlandse serviceclubs. Tevens in verband met de Tsunami heeft SBP aanvragen ontvangen en gehonoreerd.

De dag is erop gericht om de contacten en aanvragers te informeren en te helpen om tot kwaliteitsverbetering van hun projecten te komen. SBP werkt laagdrempelig, Cordaid wordt geen 'eigenaar' van de gesteunde projecten, de aanvragers blijven zelf inhoudelijk verantwoordelijk. De nacontrole en monitoring gaat op een andere manier dan gebruikelijk, is niet zo instensief als bij de andere programma's (al wordt er wel een voortgangsrapportage verwacht), kortom dit is een heel andere manier van werken.

Deze dag gaat bij uitstek over hoe Cordaid op deze manier aan interventie doet in ontwikkelingslanden. Zie onderstaand nog stuk uit de aankondiging bij ons intern.

Ik hoor graag en bij voorbaat hartelijk dank.
Aankondiging: SBP ONTMOETINGSDAG
Lutherse Kerk, 15 april 2005
13:30-1700
Op vrijdag 15 april a.s. organiseert Service Bureau Particulieren een ontmoetingsdag voor alle externe contacten van het SBP. Door middel van workshops zal aandacht worden gevraagd voor de kwalitatieve inhoud van de projecten die worden ondersteund. Tevens zal aandacht worden besteed aan draagvlakverbreding in Nederland en zullen de deelnemers meer zicht krijgen op het werk van SBP. De middag wordt afgesloten meet een informele borrel.

Workshop Thema s

· Draagvlakverbreding in Nederland;

· Internationale solidariteit;

· Duurzaamheid;

· Gender

· Tsunami

Jos de Voogd
persvoorlichter Cordaid

Cordaid
070-3136 334
06-12991279
jdv@cordaid.nl
vrijdag niet op kantoor

Cordaid is de drijvende kracht achter Mensen in Nood, Memisa en Vastenaktie. Cordaid zet zich met hart en ziel in om armoede en onrecht te bestrijden. Geef ons werk een kans. Want de wereld is van iedereen. Meer weten? Bezoek onze nieuwe website: www.cordaid.nl