Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 april 2005

Fietsendief aangehouden

Alerte getuige wijst politie op verdachte situatie

Hengelo

Vrijdag 15 april meldde een getuige rond 02.00 uur dat er mogelijk een fiets werd gestolen aan het Industrieplein, aan de achterzijde van het NS-station. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar op aanwijzing van de getuige een auto aan, waarin even daarvoor een fiets was ingeladen. De eigenaar van de auto was op dat moment niet aanwezig maar kwam even later toch aanlopen. Hij bekende dat hij de fiets uit de fietsenstalling had weggenomen en in de kofferbak van zijn auto had geladen. Naast de auto stond een tweede fiets waarvan de verdachte aangaf niets te weten. De agenten hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Borne, vervolgens aan en brachten hem over naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide fietsen zijn aan het politiebureau gestald. Van wie de fietsen zijn, is nog onbekend. (05-045870)

Auto in beslag genomen

Verdachte was gewaarschuwd

Rijssen

Vrijdag 15 april zagen surveillerende politieagenten om 01.10 uur een man in een auto over de Karel Doormanstraat in Rijssen rijden. Bij navraag bleek de bestuurder, een 29-jarige Rijssenaar, een rijontzegging tot september 2005 te hebben. Tegen de 29-jarige man was al een keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met ontzegging, namelijk op 4 augustus jl. in Rijssen. Politieagenten hadden hem destijds gewaarschuwd dat, mocht hij weer rijdend in de auto aangetroffen worden, zijn auto in beslag genomen zou worden. Dus werd nu zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Voor wat betreft de auto, zal met justitie overleg plaatsvinden over de verdere afhandeling. (05-045865)

Veelpleger aangehouden

Na vermoedelijk weer een strafbaar feit te hebben gepleegd, is de verdachte opgesloten

Almelo

Donderdag 14 april kwam rond 16.00 uur een melding binnen van winkeldiefstal aan De Galerij in Almelo. Een medewerkster van de winkel was een vrouw achterna gegaan nadat deze goederen uit de winkel had weggenomen. De medewerkster sprak de vrouw aan en confronteerde haar met de diefstal, waarna de vrouw de goederen teruggaf en er vandoor ging.

Op basis van het signalement kwam de politie al gauw op het spoor van de verdachte, een 33-jarige Almelose, die bekend staat als veelpleger. De vrouw werd kort daarna aangehouden aan het Stationsplein in Almelo. De 33-jarige vrouw is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-045685)

Man beledigt agenten

Man aangehouden nadat hij tijdens een verkeerscontrole agenten beledigde

Hengelo

Vrijdag 15 april omstreeks 03.50 uur werd een 29-jarige man uit Hengelo bekeurd omdat hij geen verlichting op de fiets voerde. De 29-jarige man was onder invloed van alcohol en gedroeg zich vervelend. Toen de agent bezig was een bon uit te schrijven, probeerde hij er vandoor te gaan. Dit lukte hem echter niet. Op het moment dat de agenten wilden vertrekken, vond de man het nodig hen uit te schelden. Hierop werd hij voor belediging aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man nog twee boetes had openstaan. Nadat hij deze betaald had, mocht hij vrijdagmorgen het politiebureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-045891)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --