Gemeente Heerhugowaard


Late boomplantdag in Heerhugowaard

De Boomfeestdag was officieel op 16 maart, maar Heerhugowaard hield officieus een eigen boomplantdag op 14 april bij basisschool De Vliindertuin.

Leerlingen Vlindertuin planten rozen

De Boomfeestdag was officieel op 16 maart, maar Heerhugowaard hield officieus een eigen boomplantdag op 14 april bij basisschool De Vlindertuin.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 konden aan de gang naast het hek van hun school. Daar was nog een kale strook, perfect geschikt om planten en struiken neer te zetten. Eerder al had de gemeente lindes in de grond laten zetten.

De kinderen hebben laurierkers en botanische rozen geplant. Ze kregen hierbij hulp van het Stadsbedrijf van de gemeente en groenaannemer Hoek. Voordat het echte werk kon beginnen, kregen de kinderen een korte presentatie over bomen, struiken en planten van Ton Schellevis van IVN, de vereniging voor natuur en milieueducatie.

De firma Hoek gaat de komende weken verder met het planten van groen in de wijk.

Deze Heerhugowaardse Boomfeestdag was een oefening. Volgend jaar wil de gemeente proberen om met meer scholen te gaan planten, mogelijk in het nieuwe recreatiegebied in Stad van de Zon.

15-4-2005