Time : 1:42:55 PM
Date : Friday, April 15, 2005
Sender Name: Fidelity Investments

Fidelity domineert: ook dit jaar weer alle large group s&p funds awards

· Fidelity Investments voor het derde achtereenvolgende jaar als beste large group

· In 3 jaar ontving Fidelity 8 van de 9 awards voor de beste large group

Amsterdam, 15 April 2005 - Fidelity Investments, 's werelds grootste beleggingsmaatschappij, maakt vandaag bekend dat zij gisteravond de S&P Cash Fund awards voor 1, 3 en 5 jaar voor de Large Groups heeft ontvangen.
Sinds de start in 2003 van S&P met het introduceren van haar S&P Fund Awards in Nederland werd Fidelity in zowel 2003, 2004 als 2005 maar liefst acht keer tot Best Large Group uitgeroepen in Nederland.

Mike Nikou, business head voor Benelux en Skandinavië: "Voor Fidelity is dit
de erkenning van de beleggingsresultaten van haar fondsen voor zowel
1, 3 als 5 jaar. Het blijkt dat ons fundamenteel research-proces ook in de moeilijke jaren die achter ons liggen consistent voor outperformance zorgt en onze fondsen tot de absolute top behoren. Voor onze distributeurs in Nederland is dit een krachtige bevestiging van hun juiste keuze.
Beleggers vragen steeds vaker naar harde bewijzen van de kwaliteit en prestaties van een beleggingsfonds. De S&P/Cash Fund Awards voor onze gehele range en dat over de verschillende perioden, tonen aan dat Fidelity's consistente aandacht voor het echte potentieel van elke individuele onderneming leidt tot uitstekende resultaten voor onze beleggers in welke marktsituatie dan ook. De beleggers zijn voor ons pas de echte winnaars!"


- Einde -

INFORMATIE VOOR DE REDACTIE

Bron: Fidelity is 's werelds grootste beleggingsmaatschappij (bron: FTfm/Mercer league table 2004, wereldwijd beheerd vermogen per dec. 2002.). Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda en haar dochterondernemingen, en FMR Corp. gevestigd in de VS en haar dochterondernemingen vormen tezamen de wereldwijde beleggingsmaatschappij die in algemene zin wordt aangeduid als Fidelity Investments.
Alle gegevens betreffen zowel FIL als haar Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp., per 31.12.2004. Wij raden u aan uitgebreide informatie aan te vragen alvorens te besluiten tot enige belegging. De vermelde fondsen zijn onderdeel van Fidelity Funds (SICAV), een "open-ended" beleggingsmaatschappij gevestigd in Luxemburg. Beleggingen in Fidelity Funds dienen te geschieden op basis van het op dit moment geldige prospectus dat kosteloos verkrijgbaar is tezamen met het laatste jaarverslag en halfjaarverslag bij onze distributeurs, ons Europese Service Center in Luxemburg, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxemburg (tel. 0800 - 022 47 09) en in Nederland: Fidelity Investments International, Netherlands Branch (geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als Europees paspoorthouder), World Trade Center, Toren H 6e Etage, Zuidplein 52, 1077 XV Amsterdam (tel. 020 - 79 77 100). Fidelity Funds is gerechtigd deelnemingsrechten aan te bieden in Nederland op grond van artikel 17 Wet Toezicht Beleggingsinstellingen.
De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat de belegger het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in een andere muntsoort dan de muntsoort van de aandeelhouder zijn onderhevig aan de schommelingen van vreemde valutakoersen.
Valutatransacties voor beleggers of het fonds kunnen worden uitgevoerd in een zakelijke, objectieve transactie door of via Fidelitybedrijven, die uit deze transacties inkomsten kunnen genereren.
Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden, maar biedt alleen de mogelijkheid door bij haar orders in te leggen participatierechten in Fidelity Funds SICAV te verwerven. Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg SA, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg. SSL 504025

Pers contact:

Henk van Eldik
Director of Client and Corporate Communications
Fidelity Investments
Tel.: 00 352 250 404 2262
GSM: 00 352 (0)21 236 988
Fax: 00 352 250 404 2208
E-mail: henk.van.eldik@fid-intl.com